Det kommer fram i et nabovarsel sendt fra Statsbygg til alle gårdseiere i nærheten av det nye regjeringskvartalet.

De pågående arbeid fortsetter, og på grunn av utfordringer med mye fjell i grunnen, vil det i perioder kunne bli til støyende piggearbeider i område Apotekergata/Akersgata og videre nedover mot Grensen.

Dette vil kunne gi sjenerende støy, melder Statsbygg.

Åpner i mars

– Det vil fortsatt være begrenset fremkommelighet i Youngs gate, Skråningen og i Akersgata sør mellom Apotekergata og Grensen, men Skråningen er planlagt åpnet igjen i løpet av mars, heter det i meldingen.

Regjeringskvartalet har forventet ferdigstillelse i 2030. Kostnadsrammen er 22,6 milliarder for byggetrinn 1. Stortinget vil senere ta stilling til byggetrinn 2 og 3.

I utredningsfasen

Avisa Oslo har tidligere omtalt at det har vært utfordrende å komme til med varelevering og håndverkerbiler under byggingen. Kommunal- og distriktsdepartementet og Statsbygg har ikke konkludert med hvordan endelig innretning på sikkerhetsregimet vil bli.

– Dette er ennå i utredningsfasen. Men vi skal ikke ha det på plass før i 2025, uttalte spesialrådgiver Morten Haveraaen til Avisa Oslo.

På totalt 14 steder rundt regjeringskvartalet (ytre perimeter) vil det bli satt opp sikringspunkter. Gående og syklende vil fritt kunne passere. Ukontrollerte kjøretøy får ikke passere.

LES OGSÅ: