Fra tirsdag 19. desember til mandag 8. januar går trikken som normalt mellom Ljabru og Oslo sentrum.

Bakgrunnen for åpningen er at Sporveien tar en julepause i anleggsarbeidet på strekningen. Det betyr at også Kongsveien åpnes for rushtrafikk.

Buss for trikk-avviklingen har skapt voldsom kritikk og frustrasjon blant reisende. Mange har måttet bytte transportmiddel flere ganger på vei til jobb, og flere bilister har kjørt ulovlig på strekningen.

Men nå kommer Sporveien med en oppdatering:

De siste skinnene er lagt på trikkesporet i retning sentrum, og snart kan trikken kjøre på hele Ekebergbanen igjen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er i rute og det blir en fantastisk heving av standarden på denne strekningen. Vi gleder oss til arbeidet er ferdig og vi får et nytt og flott anlegg på hele Ekebergbanen, sier banesjef i Sporveien, Tone Manum.

Mye er gjort

Sporveien skriver i pressemeldingen at de er spesielt fornøyd med å ha koordinert flere forskjellige aktiviteter i området.

Banesjefen peker blant annet på at de har:

  • Byttet sporveksler og lagt nye spor over Geitabru .

  • Skiftet det innerste sporet på nedre del av Ekebergbanen.

  • Fjellsikret deler av Ekebergskrenten.
  • Sporveien har også drevet med vegetasjonsrydding.

– Som en ekstra service til våre kunder setter vi nå banen i stand, slik at kundene kan bruke trikken i jula, sier Sporveiens banesjef.

Og mer skal gjøres

Jobben har ifølge Sporveien så langt gått som planlagt. Selskapet er straks ferdige med fase 1 av vedlikeholdsarbeidet, som er kritisk nødvendig for videre trikkedrift på Ekebergbanen.

Tirsdag 9. januar 2024 er Sporveien over i fase 2, og da skal det ytterste sporet i retning Ljabru skiftes ut på strekningen. Det betyr buss for trikk igjen mellom Ekebergparken og Oslo Hospital frem til jobben er ferdigstilt.

Om alt går etter planen er hele Ekebergbanen igjen klar til bruk sommeren 2024.

LES OGSÅ: