I fjor sommer sikret Oslo kommune seg den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Prislappen var 1,35 milliarder kroner. Eiendommen der veterinærmiljøene tidligere holdt til er på totalt 65 mål, og kommunen sikret seg tre firedeler av tomta.

Den siste delen av tomta er det fortsatt staten som eier, og nå skal den legges ut for salg. Det er ikke fastsatt noen pris, men kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim sier de har gjort seg noen tanker.

– Et forsiktig anslag tilsier mellom 900 og 950 millioner kroner, men her er det bare å komme med bud, ler hun.

Sjelden anledning

Det hører med til sjeldenhetene at en så stor tomt midt i Oslo legges ut for salg. Tomten som nå skal selges er på over 15 mål, og den samlede bygningsmassen er på litt over 30.000 m² Statsbygg forventer at det blir stor interesse.

– Jeg vil tro at dette anses som indrefileten i dette området, sier Njaa Aschim.

Rodeo arkitekter har på oppdrag fra Statsbygg sett på potensialet for bruk av eksisterende bygningsmasse og for ny bebyggelse på tomta. Den skisserer ca. 40.000 kvadratmeter i totalt utviklingspotensial.

Eksteriøret og deler av interiøret på administrasjonsbygget fra 1914 er fredet, mens fire andre bygninger på eiendommen står på Byantikvarens gule liste. Eiendommen må gjennom en omreguleringsprosess, med tett samarbeid mellom ny eier og kommunen.

Statsbygg vil neste uke starte opp med befaringer, og ser for seg en oppstart av budprosess i andre halvdel av april med budaksept i mai og overtakelse i høst.