Avisa Oslo har tidligere omtalt at Jarle Andhøy ba om bedre støyskjerm på vegne av en nabolagsgruppe på Ullern, og om flere hundre tusen kroner i erstatning.

«Saken gjelder krav om at Bane Nor skal oppføre støyskjerm (...) mot nordside av Bestum Skiftestasjon, langs eiendommene som ligger nærmest denne og er forulempet med mest støy fra anlegget», står det i saksdokumentene.

I papirene fra Oslo tingrett står eventyreren oppført som prosessfullmektig for nabogruppen på Bestum, Ullern, som saksøker Bane Nor.

Ba om 25.000 kroner

Nå er altså saken avsluttet

Dagbladet skriver at Bane Nor vil sørge for prosjektering, byggesøknad og annet forarbeid som er nødvendig for å oppføre ny støyskjerm. Det tas imidlertid forbehold om godkjenning av plan- og bygningsmyndighetene, men Bane Nor skal starte søknadprosessen i tide slik at godkjenning kan oppnås innen 1. juli 2027.

I tillegg til kravene, ba Andhøy om erstatning på 250.000 kroner for utgifter for måling av støyforurensning. Utgiftene skal ha blitt betalt av Andhøys selskap GoAlive AS.

Bane Nor sa i mars følgende til Avisa Oslo, etter forespørsel om en kommentar fra deres side:

– Vi ønsker ikke å kommentere saken nå av respekt for tingrettens behandling av saken. Vi vil redegjøre for vårt syn og oppfatning under rettssaken, sier Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor.

LES OGSÅ: