I juli måned alene har hele 860.000 personer reist fra Oslo bussterminal, skriver Viken kollektivterminaler FKF i en pressemelding.

Bussoperatørene melder i tillegg at de er rigget ut fra antakelse om en tilnærmet normal august.

– Disse tallene er veldig hyggelig lesning for oss som drifter terminalen, sier administrerende direktør, Jafar Altememy.

– Kan se ut til at smittetrykket er i sjakk

Ifølge Altememy har Oslo bussterminal har opprettholdt full drift under hele pandemien.

– Etter en lang koronaperiode, kan det se ut til at smittetrykket for øyeblikket er såpass i sjakk, at vi kan tillate oss å besøke venner og familie som bor langt borte. Det er etterlengtet for mange.

I pressemeldingen skriver de videre at også terminalens kundeverter gleder seg over økende folkeliv. Basudeb Ghose er en av dem.

– Han stråler når han kan bidra til gode opplevelser, og hilser denne positive trenden velkommen, heter det.

– Bussen går alle steder

Altememy mener sommerens ferske trafikktall fra Oslo bussterminal, gjenspeiler at buss er det mest fleksible kollektive transportmiddelet.

– Det er raskt og enkelt å sette opp ekstra busser når det er fullt på populære avganger, og bussen går alle steder – også dit det mangler togskinner og flyplass.

Flybussen starter fra Oslo bussterminal, så Tokyoreisen så vel som turen til Tromsø starter gjerne der.

Ekspressbussene går til hele landet, men også nedover i Europa. For eksempel går det direktebuss fra Oslo bussterminal til Hamburgs store hub, og derfra er det bare eventyrlysten som setter grenser, heter det i pressemeldingen.