Den plutselige nedleggingen av Ammerudhjemmet bo- og kultursenter har skapt reaksjoner blant lokalbefolkningen:

– Denne prosessen har gått altfor raskt. De ansatte og beboerne burde vært informert mye tidligere, sa Rødt Groruds leder Shahla Sultani til Avisa Oslo i forkant av det ekstraordinære møtet torsdag.

I juni annonserte Sykehjemsetaten at Ammerudhjemmet skulle gradvis avvikles fram mot 31. desember i år. Sykehjemmet, som drives av Kirkens Bymisjon, lever ifølge Sykehjemsetaten ikke opp til ikke morgendagens tekniske krav for forsvarlige bygninger.

Torsdag ble det holdt et ekstraordinært møte i Groruds bydelsutvalg for å orientere om saken.

Under det ekstraordinære møtet, argumenterte fungerende direktør for Sykehjemsetaten Anne Berger Sørli med at Ammerudhjemmet blant annet ikke har fasiliteter egne bad for beboerne. I tillegg uttalte Sykehjemsetatens fungerende direktør at behovet for sykehjemsplasser går nedover.

På grunnlag av dette har Sykehjemsetaten vedtatt at Ammerudhjemmet bo- og kultursenter skal nedlegges.

Vil jobbe for et nytt sykehjem

Rødt Groruds leder Shahla Sultani er kritisk til at dette er veien å gå:

– Målet er at de fleste eldre bor lengst mulig i eget hjem. Men er de trygge når sykepleierne finner dem i egen avføring, og vi heller bruker tid på å vaske dem istedenfor å gi dem mat? Er de trygge når de gråter og holder sykepleieren i hånda, og pleieren skyver bort hånda og sier «jeg har ikke tid, jeg må gå»?

Hun mener at et sykehjem må på plass for at de eldre skal få kontinuerlig og god nok hjelp døgnet rundt.

Shala Sultani i Rødt Grorud er ikke den eneste bydelspolitikeren som mener at Ammerud trenger et skikkelig sykehjemstilbud. Dette var bydelspolitikerne på Grorud alle enige om.

Vedtaket om nedleggingen av Ammerudhjemmet er derimot allerede fattet, og er allerede i gang, opplyser Sørli på vegne av Sykehjemsetaten på møtet.

Likevel er lokalpolitikerne ivrige på å jobbe fram at Ammerud ikke skal miste sykehjemstilbudet i bydelen:

– Grorud bydelsutvalg ønsker seg et nytt sykehjem på Ammerud til erstatning for Ammerudhjemmet, og for å møte bydelens sykehjemsbehov for fremtiden, heter det i skrivet bydelsutvalget i Grorud enstemmig vedtok.