Politiet Sør-Øst melder at de rykket ut til Skarveien i Hole natt til onsdag.

– Melding om 10-12 russebusser på stedet. Vært tilløp til slagsmål og gjort skadeverk på en annen russbuss. Politiet har vært på stedet. Russen hadde i tillegg forsøplet mye. Det var mye russ fra Oslo og Bærum. Bussene fra Oslo og omegn ble bortvist fra stedet i 24 timer, opplyser operasjonssentralen.

Rykket ut i Follo

Politiet i Øst har også måttet rykke ut etter meldinger i Vestby, Ski og Ås.

– Vi har også i natt blitt nedringt av flere som blir plaget av støy fra russen, spesielt fra Follo-regionen, Vi har bortvist en rekke russebusser som har reist over kommunegrensene, og to av bussene er anmeldt for å ha spilt for høy musikk.

Det var sju eller åtte busser som skal ha vært samlet ved Bauhaus i Vestby. Det var denne samlingen som førte til anmeldelse.

– Det var busser fra Asker og Bærum som ble anmeldt for klare brudd på bestemmelsene. De er anmeldt for ordensforstyrrelse, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen.

Samling på Romerike

– Oslobusser har utmerket seg på Romerike i forbindelse med støyklager ved Scandic og McDonalds ved Gardermoen. Der var det ansamling av 19 busser, hvor det ble påvist flere Oslo-busser som ble bortvist, fortsetter operasjonsleder Sveen.

Da patruljen kom til dette stedet, var musikken på et nivå som gjorde at bussene ikke ble anmeldt. De fikk kun advarsel og ble bortvist.