Sekundene virket uendelig lange. Så rakte Oslo Høyre-medlemmene hendene i været.

108 stemte på Hassan Nawaz, 105 på Mehmet Kaan Inan, som i et øyeblikk skjulte ansiktet i hendene, før han applauderte politikeren han jobber side om side med nesten hver dag.

Helsepolitikeren Nawaz ble innstilt på 5. plass av flertallet i nominasjonskomiteen på ti stykker. Et mindretall på sju tok dissens og ville ha Oslo Høyres skolepolitiske talsperson Inan på denne plassen.

– Personvoteringer er aldri noe man ønsker seg – spesielt ikke når man settes opp mot en god venn og dyktig kollega. Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten fra representantskapet, skriver Nawas i en SMS til Avisa Oslo etter valget.

I etterkant av nederlaget mot Nawas om femteplassen, utfordret Inan Håvard B. Øvregård om åttendeplassen. Denne kampvoteringen vant han, og er dermed valgt inn på kumulert plass.

Fikk støtte

– 1970 var året da bestefar kom til Norge. En vanlig dag var 10 timer på restauranter, 7 timer som vaskehjelp og 6 timer med søvn. Hardt arbeid er grunnverdier jeg tar med meg. Som bror til en person med nedsatt funksjonsevne har jeg sett hvordan systemet svikter. Vi skal sette brukere, pårørende og elever i sentrum for politikken vi fører, sa Nawaz da han argumenterte for at salen skulle stemme på ham.

Mehmet Kaan Inan fikk respons i form av latter fra salen da på humoristisk vis fortalte en beslektet familiehistorie som Nawaz sin.

– Faren min sa at jobber du hardt nok kan du bli hva du vil, og jeg har derfor jobbet for Osloskolen i flere år. I Oslo er det hver dag barn som kjemper en kamp for å bli det de ønsker seg – de trenger en Osloskole som løfter dem. Frem til valget og etter valget lover jeg å kjempe med nebb og klør for å løfte Osloskolen tilbake til sin storhetstid. I en tid hvor alt blir dyrere ønsker jeg å ha respekt for Oslofolk sine penger, sa Inan.

Konkurrenten Inan fikk en støttetale fra kontrollkomiteens leder Ola Kvisgaard, som framhevet hans innsats innen skolepolitikken, og ikke minst engasjementet hans for den voldsutsatte læreren Clemens Saers.

– På femteplassen må dere nominere bystyregruppas fremste politiker på Høyres viktigste saksområder, sa Kvisgaard.

– Det er en stor glede å få tale Hassans sak i dag. Han er et ungt talent, faglig sterk og lett å like. Han balanserer kunsten å komme i media med faglig troverdighet og tyngde, sa stortingspolitiker Nikolai Astrup.