Sørkedalen skole var fylt opp med lopper i alle mulige fasonger lørdag.

Med alt fra elektronikk, møbler, klær, kopper, krus og bøker, sto 25 frivillige klare for å assistere ivrige gjenbrukskjøpere. Men oppmøtet har vært dramatisk lavt.

– Her er det nesten ingen folk, sier styreleder Marit Bakk i Sørkedalen brass.

Hun høres både trist og skuffet ut på telefonen når hun forteller om åpningen lørdag morgen:

– Vanligvis står det masse folk klare som stormer inn. Da vi åpnet klokken 10.00 sto det kanskje rundt tjue mennesker utenfor porten som ruslet sakte inn. Det er veldig tynt med folk, sier hun til AO.

Fikk ikke satt inn annonse

Bakk er redd folk ikke er klar over at de holder loppemarked. Hun forteller de ikke fikk annonsen sin inn på det som heter loppemarkeder.com.

– Vi har prøvd tre ganger å få dem til å føre oss opp, men det har ikke skjedd, sier Bakk og viser til at det står tydelig på hjemmesiden at det ikke er nødvendig å purre om tipset ikke er lagt ut, og at de legger det ut når de har tid og anledning.

Avisa Oslo har vært i kontakt med en av de frivillige driverne bak siden som forklarer at de fikk melding om loppemarkedet for kort tid i forkant til å få det inn i oversikten. De er avhengig av å bli tipset i god tid, forklarer han i en e-post

– Pleier være «tjokka fullt»

Hun anslår at det var rundt 50 mennesker innom på de to første timene loppemarkedet holdt åpent.

– Det pleier å være tjokka fullt og at vi må slippe inn i puljer og begrense antall mennesker inne. Selv om vi er et lite loppemarked, en liten skole og et lite korps pleier det å være tett med folk, sier Bakk.

Styrelederen forteller at de som voksenkorps er helt avhengige av inntekten fra loppemarked for å finansiere dirigentlønn og øvrige utgifter. Det er tre år siden de har kunnet avholde loppemarked sist.

– Vi har allerede gått glipp av to loppemarkeder som er vår hovedinntekt. Vi har en dirigent som skal ha sin lønn i året. De pengene må vi jo skaffe på et eller annet vis, hvis ikke går det ikke, og nå er det ikke mer krisepakker å søke om. Hadde vi ikke fått en viss prosent i krisepakke som vi har fått under korona, hadde vi ikke kunnet bestå, forklarer hun.

– Det er jo dette vi lever av. Får vi ikke inntekter i år heller har vi et problem, legger hun til.

Håper på firedobling

Bakk sitt ønske nå er at det skal komme masse mennesker på søndag og flere i løpet av dagen.

– Jeg tror ikke folk er klar over at vi har dette loppemarkedet. Vi står bare og henger her nå. Jeg håper virkelig det firedobler seg i morgen.

Loppemarkedet avholdes i Sørkedalsveien 1009 og holder åpent til klokken 16.00 lørdag og søndag.

Les også

Vil du lykkes med bruktfunn? Da er det en ting du alltid må gjøre

Les også

For noen er det skrap. For Camilla (38) er det uendelige mange skatter