(Nettavisen): Den andre sesongen av «Helt Ramme sporter» har så langt bydd på brutale scener og dramatiske skader når programleder Nicolay Ramm (34) fra Vestre Aker og ulike gjester deltar i noen av verdens farligste og rareste sportsgrener.

Les også: Ekspert reagerer på «Helt Ramme sporter»: – Drukningsfare

I fredagens episode går det igjen fryktelig galt. Under en kjøretur i ørkenen i Dubai med Oskar Westerlin (25) havner plutselig Ramm under det 500 kilo tunge kjøretøyet.

Se de dramatiske scenene fra kjøreturen i ørkenen her:

Ramm hadde store smerter i beinet og ble fraktet til sykehus i Dubai. Men nesten ett år etter innspillingen sliter Ramm fortsatt med skaden og sitter igjen med varige mén.

Var sengeliggende etter ulykken

– Han fikk litt overtenning bak rattet der. Han synes det var sabla gøy å kjøre fort rundt i ørkenen og sladde litt, sier Nicolay Ramm til Nettavisen.

Overtenningen til Westerlin fikk katastrofale følger for Ramm, og i den nye episoden ser man 34-åringen skrike av smerter etter veltet. Det er ikke uten grunn, Ramm forteller nemlig at han fikk en skrue fra kjøretøyet tvers gjennom ankelen.

Les også: Nicolay Ramm innrømmer: – Det er helt på grensen av hva man kan tillate

På det tidspunktet fryktet han at beinet var ødelagt for alltid, og det skulle vise seg at det tok lang tid før det ble bra igjen.

– Jeg kom hjem i rullestol og var sengeliggende i ti dager etterpå, avslører Ramm.

Da NRK-profilen var kommet hjem til Norge bar det rett til sykehuset der han tok MR og CT av ankelen. Det ble heldigvis ikke konstatert brudd i foten, men etterskadene har likevel meldt seg.

– Jeg har fått det som heter «skjelett-blåmerke». Det sitter igjen ganske lenge, sier Ramm og fortsetter:

– Ankelen er fortsatt øm og lealaus. Det gjør vondt når jeg tar på den, så den er fortsatt ikke helt bra enda.

Ifølge Web MD kan et blåmerke på skjelettet være veldig smertefullt selv om det ikke er like alvorlig som et beinbrudd. Et slikt blåmerke på skjelettet dannes når en blodåre blir skadet etter ett et slag, og da lekkes det en liten mengde blod inn i vevet under huden.

I dag har han synlige arr på ankelen etter den dramatiske bilveltet i ørkenen i Dubai, og til tross for at han fortsatt kjenner på plagene er han på bedringens vei.

– Beinet er 95 prosent bra igjen. Jeg har tross alt løpt vinmaraton med beinet etter det, så det er ikke så gærent, forsikrer han.

Vinløpet i Frankrike gikk heldigvis fint for Ramm, men det gjaldt ikke for gjesten Emilie Nereng (28). Hun skadet seg kraftig under innspillingen. Se hvordan i klippet under:

– Var så ekstremt

Sjåføren, Oskar Westerlin, erkjenner overfor Nettavisen at det ikke var særlig forsvarlig kjøring i ørkenen, og han legger ikke skjul på at han ble revet med.

I tillegg til å være full av adrenalin, var også 25-åringen full av dårlig samvittighet og frykten for at han hadde ødelagt Nicolay Ramm:

– Dette var en 500 kilos «Dune buggy» og vi lå i 40 kilometer i timen, og så stikker han beinet ut og får hele faenskapet over seg. Jeg var så nervøs, og jeg visste ikke om jeg hadde knust beinet hans eller om han ville klare å gå igjen, sier Westerlin.

Som nevnt ble Ramm tatt hånd om av medisinsk personell, men ifølge Westerlin tok det lang tid før han fikk noe informasjon om tilstanden til NRK-profilen.

– Det var så ekstremt, han ble bare sendt av gårde i en ambulanse og jeg fikk ikke vite hvordan det gikk med han før flere timer senere, sier han og legger til:

– Da tenkte jeg bare: «Fuck løpet, fuck produksjonen», jeg håpet bare på at det ville løse seg og at jeg ikke hadde skyld i noen stygge greier.

Les også: Frykter påvirkningen Oskar Westerlins kostholdsråd har på unge: – Uheldig normalisering

25-åringen ble uten tvil lettet da han fikk vite at 34-åringen ville klare seg, og Westerlin spøker med at hendelsen har ført til enda mer oppmerksomhet rundt NRK-programmet.

– Bare si ifra neste gang du trenger noen seertall, Nicolay. Så kan jeg knuse det andre beinet ditt eller en arm, sier han og ler.

NRK: – Dessverre skjedde det en ulykke

Det er ingen tvil om at den andre sesongen av «Helt Ramme sporter» er hakket mer tøffere enn den forrige, og Ramm har tidligere sagt til Nettavisen at de har strukket strikken så langt som mulig.

Derfor har sikkerheten vært svært viktig for produksjonen, og de tar tatt flere sikkerhetsgrep underveis.

Redaksjonssjef for utvikling i NRK Sport, Anders Rove Bentsen, opplyser at ble det gjort en grundig risikoanalyse før opptaket med Westerlin og Ramm i ørkenen, men det var ingen som hadde regnet med at de skulle velte i ørkenen:

– Vi ønsker naturligvis ikke at noen skal bli skadet på opptak, og tar derfor sikkerheten på største alvor. Under kjøringen i ørkenen hadde vi blant annet et team som fulgte Oskar Westerlin og Nicolay Ramm tett hele veien. De brukte også både hjelm og belte hele tiden. Dessverre skjedde det likevel en ulykke som naturligvis ikke var planlagt, sier han til Nettavisen.

Redaksjonssjefen legger ikke skjul på at de ønsket at Ramm kom uskadd etter innspillingen, men understreker at NRK-profilen ikke bærer noen nag til kanalen.

– Vi skulle naturligvis helst sett at Nicolay ikke hadde noen form for vondter. Nicolay var innforstått med risikoen han tok og aksepterte denne før opptaket, sier han og fortsetter:

– Når det er sagt er han selv tydelig på at dette ikke er en alvorlig skade. I september løp han et maraton uten problemer med den samme foten han skadet.

Han avslører også at NRK har dekket utgiftene til Ramms skader.