(Nordstrands Blad)

Klokken 08.30 var politiet ved Ekeberg skole etter melding om at et barn i tenårene har vært i en sykkelulykke med en buss. Oppdragsleder i politiet, Gabriel Langfeldt, sa først til Nordstrands Blad at deres oppfatning var at bussen skal ha stått stille og at syklisten har kjørt inn i den.

Like etter melder politiet om at dette foreløpig er litt uavklart.

– Syklisten skal ha svinget inn på veien ved snuplassen i retning skolen. Bussen skal samtidig ha svingt inn på snuplassområdet. Det er litt uavklart om bussen har vært i fart eller ikke, men det ble et sammenstøt, sier politibetjent Nilsen på stedet.

Blåmerker

Nilsen forteller til Nordstrands Blad at de fikk melding om ulykken klokken 08.23. Syklisten er i starten av tenårene.

– Etterforskningen vil vise hva som nøyaktig har skjedd, sier han.

Barnet har fått blåmerker, men er ikke alvorlig skadd.

– Syklisten ble undersøkt av ambulansen på stedet og ble vurdert til lettere skadd og dimittert, opplyser politiet.

Hva som skjer med sjåføren er per nå uavklart. Politiet tar avhør av vitner på stedet, sier Nilsen. Skyldspørsmålet er uavklart.

Ifølge Nordstrands Blad reporter på stedet, skaper hendelsen full opphopning av busser på snuplassen.

Foreldre frykter alvorlige ulykker

Som Nordstrands Blad har omtalt ved flere anledninger, har det nylig vært et opprop for å bedre trafikksikkerheten ved Ekeberg skole, og på skoleveien rundt: «Bekymringsmelding om trafikksituasjonen rundt Ekeberg skole». Oppropet fikk over 300 underskrifter i løpet av et døgn. Det betyr at bystyret får saken til behandling, og allerede 15. mai skal representanter fra Ekeberg presentere saken på Rådhuset for samferdselsutvalget.

En aksjonsgruppe med foreldre fra FAU ved skolen og lokale velforeninger stilte i mars opp da bydelsutvalget på Nordstrand hadde møte. Der fortalte de at de frykter at liv skal gå tapt, og de ba om at Oslo kommune må sette inn strakstiltak før det skjer en alvorlig ulykke. De beskriver busser som kjører på fortau, foreldre som parkerer innenfor «hjertesonen» i Stamhusveien, kaos med busser i kø på vei inn til buss-sløyfa ved gangfeltet og bilister som kjører rett over fotgjengerfelt til tross for skolepatruljen som står der.

Det har også vært flere ulykker ved skolen. 20. oktober 2014 ble en jente påkjørt i gangfeltet ved skolen. 19. mai 2020 skjedde det samme på nytt. Også denne gangen var det en jente som ble påkjørt i fotgjengerovergangen ved skolen. 9. desember 2020 mistet en bussjåfør kontrollen på bussen som braste inn i steinmuren like ved snuplassen. I vinter ble en bilist stoppet ved Ekeberg skole etter å ha kjørt nesten hele Vårveien uten å skrape vindusruta.

Ekeberg er en av Oslos største barneskole med over 800 elever.