(Nettavisen/Avisa Oslo) Tidligere MMA-utøver Geir Kåre Nyland brakk ryggen og ble lam etter stupeulykke på Munch brygge på Sørenga i Oslo 30. mai 2021.

I juni ble Oslo kommune dømt erstaningsansvarlig etter stupeulykken i Bjørvika for to år siden. Nå anker kommunen saken og tar den til lagmannsretten.

Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten i Oslo kommune bekrefter avgjørelsen om å anke til NRK.

I dommen fra Oslo tingrett het det at Oslo kommune opptrådte uaktsomt ved at det ikke var satt opp tydelig nok varslingsskilt og sikringstiltak på badestedet.

Kommunen ble blant annet dømt til å betale 781.250 kroner til Nyland i saksomkostninger. Nyland saksøkte kommunen og hevdet Munch-brygga var for dårlig merket.

Les også

Drømmen som brast: – Jeg var på et sted i livet der alt falt på plass

Tingretten kom til at de eksisterende sikringstltakene på stedet den aktuelle datoen ikke var tilstrekkelige, oppsummerer NTB om dommen.

Riktignok var det satt opp varselskilt om grunt vann og stuping forbudt på kaikanten med en avstand på 10 til 14 meter i området, noe som retten mener ville ha vært tilstrekkelig hvis bruken av området var i henhold til det området var regulert til, nemlig torg, promenade og kai, står det i dommen.

I domsslutningen i tingretten het det også at Oslo kommune er erstatningsansvarlig for de personskader Geir Kåre Cemsoylu Nyland ble påført i stupeulykken ved bryggeanlegget, men slik at erstatningen avkortes med 25 prosent.