Etatens nye ledergruppe får et samlet strategisk ansvar for kommunens byutvikling. Det skriver PBE i en pressemelding.

Plan- og bygningsetaten er Oslo kommunes fagetat for byutvikling. Etaten har ansvaret for kommunens overordnede arealplanlegging, plan- og byggesaksbehandling, kartforvaltning, samt kart- og delingsforretninger.

– Direktørstillingene vi nå lyser ut får i oppdrag å lede landets aller dyktigste fagfolk på sine felt, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland.

Plan- og bygningsetaten har i perioder fått kritikk for lang saksbehandling og tungt byråkrati. Ved siden av et større organisasjonsutviklingsprosjekt har etaten satt i gang forbedringsarbeid på flere områder.

– Da jeg startet som etatsdirektør så jeg raskt at det måtte tas organisatoriske grep for å møte stadig større og endrede krav til etaten. Vi måtte skape en mer effektiv organisasjon med bedre flyt i arbeidet. Arbeidet har pågått en stund, og nå søker vi avdelingsdirektører for de fire nye fagavdelingene i Plan- og bygningsetaten, sier Kielland.

De fire nye fagområdene er avdelingene for bystrategi, planer, bygge- og eiendomssaker og tilsyn og geodata.

– Vi nærmer oss nå målstreken for omorganiseringsprosjektet vårt. Det er gjort mye jobb så langt og mye gjenstår fortsatt. Målet er å lande arbeidet med en ny organisering av etaten 1. mars, sier Kielland.