Det skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det er den tredje pågripelsen i saken der en ung mann ble påført stikkskader på Tveita tirsdag morgen. I likhet med de to som er siktet fra tidligere, er også den tredje mannen siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

«Den ene siktede ble i går varetektsfengslet i to uker. En av de siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i dag kl. 14, og den siste ble fremstilt for varetektsfengsling i dag kl. 15. Vi kan ikke utelukke flere pågripelser», heter det i pressemeldingen.

Politiet: Flere gjerningspersoner

Overfor Avisa Oslo utdyper politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt at de knytter flere gjerningspersoner til hendelsen tirsdag morgen.

– Betyr det at politiet leter etter navngitte personer?

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere noe mer om det nå, svarer Sharma-Sundheim.

Den fornærmede mannen ble påført stikkskader i nedre del av kroppen, men er utenfor livsfare.

– Det er gjennomført flere vitneavhør, hvor også fornærmede er avhørt, sier Sharma-Sundheim.

Hun opplyser videre at politiet fikk medhold i Oslo tingrett til å fengsle de to mennene som ble fremstilt fredag ettermiddag.

«Det var flere til stede under og etter hendelsen og deres roller er ikke avklart», heter det i kjennelsen avsagt mot den ene siktede, en 20-årig mann.

Varetektsperioden for begge siktede – den andre 18 år gammel – er to uker med brev- og besøksforbud. Det er det samme som for den tredje siktede, en gutt i tenårene, som ble fengslet torsdag.

Gjort flere beslag

Politiet har grunn til å tro at det ikke er et tilfeldig møte mellom de involverte.

– Det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan si noe om bakgrunn eller motiv, eller om denne hendelsen har sammenheng med andre voldshendelser den siste tiden, melder politiet i pressemeldingen.

Politiet jobber videre med å hente inn informasjon, blant annet videoovervåkning og avhør av vitner.

– Er det gjort beslag av våpen som politiet knytter til saken?

– Jeg kan bekrefte at det er gjort flere beslag som vi knytter til hendelsen, sier Sharma-Sundheim, som ikke ønsker å gå nærmere inn på det.

Flere knivstikkinger

Knivstikkingen på Tveita er den foreløpig siste av flere lignende hendelser i Oslo de siste ukene:

  • Søndag 28. august på Stovner: Politiet fikk meldinger om en trusselsituasjon der flere ungdommer skal ha jaget en annen gruppe med ungdommer med kniv. Det ble satt inn store politiressurser i form av hundepatrulje og helikopter. Ingen personer skal imidlertid ha blitt skadet.
  • Tirsdag 30. august på Stovner: En ung mann ble knivstukket ved Stovner senter og kritisk skadet. En 18-årig er pågrepet, siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet. Han nekter straffskyld. Ifølge venner av ham som Avisa Oslo har snakket med, skal han ha handlet i nødverge. Politiet har også bekreftet at det er et tema i etterforskning.
  • Søndag 4. september på Stovner: En person ble lettere skadet etter en knivstikking, også det ved Stovner senter. Ingen er så langt pågrepet.
  • Mandag 5. september: To menn er siktet for henholdsvis drapsforsøk og kroppsskade etter at de skal ha knivstukket hverandre på Furuset. Like før fikk politiet meldinger om to grupper som truet hverandre med kniv på Tveita – kun få T-banestopp unna.
  • Tirsdag 6. september: En mann i 30-årene ble knivstukket ved Vaterlandsparken i sentrum. En 20-årig mann er pågrepet, siktet for grov kroppsskade og sitter i dag i varetekt.

På spørsmål om politiet ser noen sammenheng mellom disse sakene og episoden på Tveita, svarer Sharma-Sundheim:

– Vi er helt i innledende fase i etterforskningen. Om det er sammenheng får den videre etterforskningen vise. Det er for tidlig å si noe om det per i dag.