– Utflyttingen fra Oslo fikk et hopp i 2020, og den trenden fortsetter. Innflyttingen til byen er stabil. Akkurat hvorfor dette skjer vet vi ikke. Det startet i 2020, og det skjer på tvers av aldersgrupper, sier Magnus Haug i SSB til Avisa Oslo.

Oslo hadde en netto innflytting på 1045 personer. Den innenlandske utflyttingen var større enn innflyttingen. Dermed var det innvandring fra utlandet som bidro til at Oslo fikk et lite overskudd.

Ved utgangen av tredje kvartal bodde det 698 660 i Oslo. Av dem som flytter ut av Oslo er det et fåtall som finner seg et nytt liv på et småbruk på landet.

– Det handler ikke om desentralisering, eller at man flytter ut på landet. Det er Bærum som er den mest populære kommunen når man flytter ut av Oslo. Så følger Lillestrøm og Lørenskog, forteller Haug.

Antall dødsfall i Norge økte i tredje kvartal 2021 sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen i dødsraten er liten og forventet etter en lengre periode med noe lavere dødelighet, spesielt i de eldre aldersgruppene.

I Oslo ble det født 2512 barn, mens 985 personer døde. Det gir et fødselsoverskudd på 1 527, mot 1670 i forrige kvartal.