– Det er selvfølgelig skuffende. Samtidig er det trist og flaut at Obos beholder den dårlige praksisen med å blande sammen valgkomité og representantskap, sier Benjamin Endre Larsen.

Larsen har stått i spissen for medlemsgruppa «Et medlemsstyrt Obos», som har vokst fra 300 til 6000 medlemmer denne våren.

Han reagerer spesielt sterkt på at valgkomiteens medlemmer også sitter i representantskapet og at de har innstilt seg selv til å sitte i neste års valgkomité.

Larsen mener det er god organisasjonspraksis å skille de to funksjonene.

Representantskapet har en viktig funksjon i Obos. Det er de som velger styret i Obos. De velger også en kontrollkomité, som fører tilsyn med at Obos' formål ivaretas. Deler av representantskapet er på valg hvert år.

Flere benkeforslag

Valgkomiteens innstilling til årets generalforsamling var klar lenge før medlemsopprøret tok av.

-Jeg synes det ville være merkelig hvis den blir stående, i lys av det som har skjedd de siste ukene, sa Benjamin Endre Larsen til Avisa Oslo i mai.

Da sakspapirene til generalforsamlingen ble sendt ut, var innstillingen uendret. Til gjengjeld var det flere benkeforslag. Til sammen kom det inn 24 forslag til representantskapet og valgkomiteen.

Leder for valgkomiteen Gaute Holmin sier Facebook-gruppa allerede deltar i representantskapet med tre personer.

– Facebook-gruppa utgjør rundt 1 prosent av medlemmene i Obos, og er dermed allerede overrepresentert, sa han.

I tillegg mente Holmin at det var viktig for stabiliteten og kontinuiteten i begge organene at det ikke ble for stor utskifting. Han la også til at ingen av benkeforslagene kunne tilføre ny kompetanse.