AO har stilt en rekke spørsmål til politiadvokaten i saken.

– Saken er fortsatt under etterforskning. Det er fremdeles to mistenkte i saken. De er 13 og 14 år gamle, og altså under den kriminelle lavalder. Barnevernet er rutinemessig varslet. Selv om det ikke er aktuelt med noen straffereaksjon, er det viktig for politiet å få klarhet i hva som har skjedd, blant annet for å kunne forebygge nye voldshendelser, svarer politiadvokat Ida Müller Winters som del av et samlet svar på e-post.

Samme kveld som knivstikkingen skjedde, skal flere ungdommer ha blitt observert mens de løp fra stedet. Winters svarer ikke på hva politiet vurderer som årsaken til hendelsen, og viser til at dette fortsatt etterforskes.

Har videoovervåking

– Politiet jobber med å få oversikt over hendelsesforløpet, herunder bakgrunnen for hendelsen. Det gjenstår flere etterforskningsskritt, blant annet skal det gjennomføres flere avhør. Politiet har innhentet videoovervåking, og det som fremkommer der er en del av bevismaterialet i saken, fortsetter Müller Winters.

AO har spurt om videoovervåkingen viser hendelsen, men dette blir ikke besvart konkret.

Politiadvokaten utdyper videre at den fornærmede gutten ble stukket i nedre del av magen og har blitt operert på Ullevål sykehus. Han er ute av sykehuset nå.

– Forventer at saken blir henlagt

Forsvarerne til de to mistenkte melder at de kan svare svært lite om saken.

– Min klient fastholder at han overhodet ikke har noe med hendelsen å gjøre. Fra mitt ståsted forventer jeg at saken blir henlagt, sier Svein Holden, som er forsvarer for den mistenkte 14-åringen.

Han vil ikke svare mer utover dette, og begrunner det med at sakens dokumenter er klausulerte.

13-åringens forsvarer viser også til at dokumentene er taushetsbelagt.

– Jeg har så langt tillit til politiets etterforskning av saken, og at nødvendige avklaringer vil bli gjort så raskt som mulig. Sakens dokumenter er underlagt taushetsplikt og det er da ikke riktig av meg å kommentere den ut over dette nå, sier guttens forsvarer, advokat Kjell T. Dahl.

Den nylig oppnevnte bistandsadvokaten for den fornærmede 13-åringen har foreløpig ingen kommentar.