Det ser ikke ut til å bli noen olympiske vinterleker i Norge med det første, men frykt ikke - det blir likevel en olympiade i Oslo i sommer. Den internasjonale matematikkolympiaden, IMO, skal avholdes på Rebel Arena i juli.

– Vi ser fram til sommeren da ungdommer fra mer enn 100 land skal møtes til kappestrid for å utvikle vennskap på tvers av landegrenser, religion, identitet, politikk og etnisitet, sier kontorsjef og arrangementsjef for IMO 2022, Yngvar Reichelt ved Matematisk institutt.

Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) ble arrangert første gang i Romania i 1959 med sju deltakerland. I dag er det cirka 110 land som deltar med totalt 600 deltakere. Norge har vært med siden 1984.

– Det er først og fremst elever i videregående som kommer, men det er også adskillig yngre deltakere som har vært med, sier Reichelt.

Deltakerne kan ikke være immatrikulert ved universitet eller høyskole.

Selve konkurransen går over to dager. Deltakerne har fire og en halv time på seg til å løse oppgaver innenfor algebra, kombinatorikk, geometri eller tallteori begge dagene. Medaljeseremonien vil foregå i Oslo rådhus.

Reichelt sier at hensikten med arrangementet er å løfte realfag generelt og matematikk.

LES OGSÅ: