Kvinnen og sønnen hennes ble senere tiltalt for tilrettelegging for sexsalg i studioet. Den daglige lederen har også vært etterforsket for menneskehandel, men saken mot henne ble henlagt.

Nå er de dømt – moren for hallikvirksomhet og omfattende narkosalg, sønnen for medvirkning til hallikvirksomheten.

Eks-politi bøtelagt

I kjølvannet av etterforskningen av studioet, ble en tidligere politimann i januar 2022 bøtelagt med 25.000 kroner for kjøp av seksuelle tjenester på stedet.

Retten mener det er utvilsomt at mannen jevnlig var kunde hos flere av kvinnene, og at han i perioden 2017–2020 overførte 70.000 kroner til én av dem. Eks-politimannen forklarte at han i en periode var kjæreste med henne.

– Pengeoverføringer til flere av de ansatte taler klart for at han har kjøpt seksuelle tjenester. Hans bakgrunn som polititjenestemann tilsier etter retten syn at han ikke ville ha vedtatt et slikt forelegg dersom det ikke var hold i anklagene, kommenterer dommerne.

Politiet avdekket også et svært omfattende kokainsalg fra studioet, som nå er stengt.

Sex og kokain

Fra massasjestudioet i sentrum la den daglige lederen, i samarbeid med sønnen, til rette for kvinner kunne selge sex, har Oslo tingrett kommet til.

Ett sentralt vitne som var innkalt til retten, nektet å forklare seg, og hun er ilagt en rettergangsbot på 10.000 kroner.

Dette vitnet, en tidligere ansatt med massasjestudioet, forklarte til politiet at alle kvinnene som jobbet der, var prostituerte. Hvis kunder bestilte «happy ending» eller «ekstra», ble dette avtalt direkte på rommene.

Kvinnen hevdet at massørene fikk alle pengene for ekstratjenestene.

Andre vitner forklarte at den daglige lederen tok en andel av totalsummen, og at hun ringte faste kunder da hun hadde ansatt en ny kvinne.

Et annet vitne, som ble ansatt etter å ha jobbet som gateprostituert i et annet land, forklarte at hun fikk beskjed om at arbeidet også besto i salg av seksuelle tjenester.

Politiet fant henne ikke i arbeidstakerregisteret, og det var aldri innberettet lønn på henne.

Tilsto narkosalg

Flere fortalte i retten at det i fellesområdet i salongen ofte var satt frem kokain som de ansatte kunne forsyne seg av.

Flere av vitnene forklarte i retten at de ble avhengige og at de opparbeidet seg gjeld til innehaveren som følge av dette. Dermed skal hun i perioder ha beholdt kvinnenes inntekt, også fra de seksuelle tjenestene, fordi de skyldte henne penger for kokain.

Under ransakinger beslagla politiet narkotika i lokalene i 2017, 2018 og 2021.

Da politiet spanet på lokalene, ble det samlet i perioden 16. mars–20. april 2021 observert 156 personer som formentlig kjøpte narkotika fra studioet.

Av disse ble fem personer stoppet og kontrollert på utsiden, og på alle fem ble det funnet mellom 0,5–0,8 gram kokain. Flere forklarte at de hadde kjøpt stoffet i studioet for 600–1000 kroner.

De fem ble anmeldt for kjøp av narkotika. I tillegg observerte spanerne at flere personer inntok narkotikaen i umiddelbar nærhet til studioet etter at de kom ut derfra.

Kvinnen erkjente delvis narkosalg til «minst 50 personer» i massasjestudioet, og ble også i 2006 dømt til fengsel i fem år i en grov narkotikasak.

Mottok nær én million

Kvinnens sønn nektet for delaktighet til hallikvirksomhet, men ble dømt for å ha bistått moren ved å ta imot penger, ta kassaoppgjør og hjelpe henne.

Fra august 2017 til februar 2021 mottok han til sammen 950.000 kroner fra 192 personer fordelt på 824 overføringer, avdekket etterforskerne. Fra én av de faste, mannlige kundene mottok han 59.000 kroner, og retten mener «i hvert fall deler av» beløpene dreide seg om sexkjøp.

Kvinnen i 60-årene ble dømt til fengsel i ett år, mens sønnen ble dømt til 90 dagers betinget fengsel. Han slipper dermed å sone. Moren får inndratt 425.000 kroner fra hallik- og narkovirksomhet.

Hun får ikke drive næringsvirksomhet de neste fem årene, og er dømt for å tilrettelegge for at åtte kvinner solgte sex over en periode på 36 måneder.