SISTE: I 08.30-tiden onsdag opplyser Vann- og avløpsetaten til Avisa Oslo at de har jobbet gjennom natten og at arbeidet med å tette lekkasjen fortsetter utover dagen.

– Vannet er stoppet, så nå skal vi jobbe med å fylle igjen og så asfaltere, sier kommunikasjonsrådgiver, Simen Strand Jørgensen.

I 22.30-tiden tirsdag kveld opplyste politiet at de har fått stengt av lekkasjen og at beboerne i området har fått tilbake vannet.

Brannvesenet fikk melding om vannlekkasjen klokken 19 tirsdag kveld. De har varslet vann- og avløpsetaten, som også kjenner til lekkasjen, og vil jobbe i området utover natten.

– Det er mye vann. Vi prøver å stenge ventiler så godt vi kan. Vi setter også opp flomvern og bistår der det har trengt inn i kjellere. Per nå har vi ikke klart å stenge det av, sier vaktkommandør Glenn Gulbrandsen på 110-sentralen til Avisa Oslo like etter klokken 20.

Bildeserie

Se bildene: Her flommer vannet ut i gatene

– Blir bare verre

Brannvesenet hadde på et tidspunkt ni biler i sving i området, og lokaliserte en tydelig kilde hvor vannet kom fra.

– Slik jeg har forstått det, er det et brudd på en vannledning, sier Gulbrandsen.

– Hvor omfattende er det?

– Det er en betydelig vannlekkasje, det er det ingen tvil om. Så lenge den ikke blir stengt, blir den bare verre. Nå drar det seg nedover mot Frogner og Frognerveien.

Ifølge politiets innsatsleder Tonje Branderud oppsto lekkasjen i forbindelse med gravearbeid i området.

– Det strømmer fortsatt på med vann og vi har ikke kontroll ennå. Vi jobber med å sette opp sperringer så vi får unna vannet, men her vil det bli jobbet en stund framover, sier hun til AO i 21-tiden.


Alle sidegater til Tidemands gate fra Vestkanttorvet og ned mot Frogner plass ble sperret. Hendelsen rammet også kollektivtrafikken i området.

Beboere uten vann

Operasjonssentralen melder klokken 20.22 at beboerne i området må forvente å miste vannet for en periode. Området inn mot lekkasjen er sperret av inntil videre.

Avisa Oslo har snakket med studenten Pauline (22) som ikke hadde vann i leiligheten da hun kom hjem fra universitetet.

– Vi vet ikke hvem vi skal spørre eller hvor lenge vi kan forvente å gå uten vann. Jeg er fra Oslo og har foreldre jeg kan dra hjem til, men romkameraten min som er fra Vestlandet har ikke noe sted å dra hvis vi ikke har vann, sier hun.