Onsdag holder Deichman Bjørvika stengt på grunn av omfattende vannskader. Det er foreløpig usikkert når hovedbiblioteket kan åpne igjen.

En brann i en sofa i fjerde etasje rundt klokken 22:00 tirsdag utløste sprinkelanlegget i bygget.

Vannet har ført til store skader og har gått i konstruksjonen. 23.30-tiden at sprinkleranlegget at slipt ut flere tusen liter vann og at 1000 kvadrat berørt.

Politiet undersøker om brannen kan være påsatt.

Enda ikke oversikt over skadeomfanget

I 23.30-tiden tirsdag kveld, kunne brannvesenet fortelle at sprinkleranlegget har sluppet ut flere tusen liter vann og at 1000 kvadrat berørt.

– Vi har foreløpig ikke full oversikt over skadene. Vi vil bruke dagen til å undersøke omfanget av skadene fra vannet som har trengt ned fra fjerde etasje, og til første, fortellerkommunikasjonsdirektør Jørn Johansen til Avisa Oslo.

Han forteller at vannet trengt ned fra fjerde etasje, og til første. Selve vannskadene ser ut til å være sentrert rundt kjernene i bygget, hvor heisen og sprinkelanlegget er.

– Det er selvfølgelig tidlig å si helt sikkert, men foreløpig ser det ut som om de gamle verkene våre, som oppbevares i 5. etasje ikke er berørt. Det ser også ut som kjelleren er intakt, men dette håper vi å få detaljert oversikt over i løpet av onsdag, opplyser Johansen.

  • SE VIDEO:

Holder stengt

Foreløpig har biblioteket fått dekket til en rekke møbler, og holder stengt. Morgentimene onsdag vil både huseier, Oslobygg KF, og ansatte i biblioteket undersøke etasjeskillene og andre deler av bygget for å få oversikt.

– Vi holder stengt onsdag. Det er umulig å si noe om når vi kan åpne igjen, dessverre. Vi ønsker selvfølgelig å kunne åpne så raskt som mulig. Politiet vil ta seg av etterforskningen, og vi vil gjøre undersøkelser knyttet til skadeomfanget i løpet av dagen. Vårt fokus nå er å åpne biblioteket så snart vi kan, sier Johansen.

I mellomtiden anbefaler Johansen alle som ønsker å besøke biblioteket, eller låne bøker om å sjekke ut deres 20 andre filialer i Oslo. Deichman Bjørvika har også en døgnåpen innleveringsautomat på hjørnet av bygget, hvor man kan levere lånte bøker.

Sprinkleranlegg utløst etter brann i sofa på Deichman Bjørvika: – Omfattende vannskader

Angrep ansatt: Rusinstitusjonen meldte bekymring om bemanning tre ganger – fikk avslag etter avslag