Dermed kan Oslo-klubben fortsatt sikre seg plass på nivå to neste sesong.

Da må Lyn slå Hødd over to kamper. De spilles 26. november og 2. desember. Sunnmørslaget endte tredje sist i årets 1. divisjon.

Tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019 og må belage seg på et nytt år på nivå tre i norsk fotball etter søndagens nederlag.

Tromsø-laget ledet 2-1 etter den første kvalikkampen mot Lyn. Hovedstadslaget fikk imidlertid en pangåpning på returoppgjøret med scoring allerede etter ett minutt.

Anders Bjørntvedt Olsen scoret målet for Lyn. Fem minutter før hvilen doblet samme mann ledelsen for Oslo-laget.

Olsen fikk en enkel jobb med å pirke ballen i mål etter glimrende angrepsfotball.

Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. Det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon). Siden har Lyn-miljøet jobbet for å ta seg oppover igjen.

Denne sesongen røk imidlertid direkte opprykk i siste serierunde da Lyn manglet én scoring. Egersund tok førsteplassen i avdeling to på bedre målforskjell.