– All stripping er ikke et tegn på dårlig kvinnesyn. Hvis jeg vil drive med stripping, forbeholder jeg meg faktisk retten til det, selv om jeg innser at det sannsynligvis ikke er veldig stor etterspørsel etter akkurat det, sa Venstres Julianne Ferskaug under onsdagens bystyremøte.

Utspillet kom under debatten om et forslag som omhandlet stripping på utesteder i Oslo. De to Rødt-representantene Siavash Mobasheri og Ylva Holm-Torsteinsson sto som forslagsstillere bak forslaget som lød:

«Bystyret ber byrådet sørge for at serveringssteder som har stripping, toppløsservering eller lignende som del av underholdningstilbudet eller driftskonseptet vil bli fratrukket tildelt skjenkebevilling i Oslo kommune.»

Forslaget møtte lite støtte i bystyret, og blant de flere motstanderne var partiet Venstre.

– Morsomt

Ferskaugs uttalelse om etterspørsel ble møtt med forsiktig humring fra salen. Det var imidlertid ikke før Ferskaug var ferdig med sitt innlegg at en slengbemerkning fra ordføreren fikk bystyrerepresentantene – samt de øvrige oppmøtte – til å bryte ut i latter.

– Takk skal du ha, og ikke vær så sikker på etterspørselen, sa ordfører Marianne Borgen.

Da brast det ut så høy latter i salen at ordføreren måtte ta seg en liten pause før hun kalte opp en leende Cecilie Lyngby (Folkets Parti).

Lyngby måtte samle seg litt ved talerstolen før hun kom i gang med sitt innlegg.

– Det var jo morsomt at du sa det, sa hun.

– Et kompliment

I en SMS til Avisa Oslo kommenterer Ferskaug ordførerens bemerkning slik:

– Jeg kan vel ikke tolke det som noe annet enn et kompliment fra ordføreren?

Venstre-politikeren avslutter tekstmeldingen med en emoji av en dansende kvinne i rød kjole.

Kritikk fra Ap og Venstre

Avisa Oslo har tidligere omtalt forslaget fra Rødt. Den gangen var både Ferskaug og Arbeiderpartiets Jon Reidar Øyan sterkt kritiske til Rødts forslag.

– Rødt mener de er overdommere for at kvinner ikke skal kunne stå for egne valg. Det syns jeg er både seksualmoralistisk og litt moralpoliti, sa Arbeiderpartiets Jon Reidar Øyan den gangen.

Ferskaug pekte på at dette vil gå utover ikke bare strippeklubber og go-go-barer.

– Rockefeller har Sexhibition en gang i året, og de vil bli rammet av dette. I tillegg vil det gå utover en del av Oslos kink-miljøer. Oslo BDSM har nettopp fått seg lokale etter å ha vært uten et år. Elsker låner ut andreetasjen sin til andre. Skal de også miste bevilgningen?

LES OGSÅ:

Les også

90-tallseuforien fyller klubben: – Vital del av dagens klubbevegelse

Les også

Jeg snakket med kvinnen i baren. I etasjen over hadde mannen hennes sex med en annen

Les også

Tone og Max lever i et åpent forhold. Psykolog mener stadig flere vil velge det samme