– Oslo kommune eier 80 kraftverk, det neste burde bli et kjernekraftverk, sier Lars Petter Solås, bystyremedlem og finanspolitisk talsperson i Oslo Frp.

Forslaget partiet har vedtatt «vil gjøre kjernekraft til en del av fremtidens kraftproduksjon i Norge», skriver Solås i en e-post til Avisa Oslo.

– Resolusjonen tar til orde for at kjernekraft må prioriteres både lokalt i Oslo og på nasjonalt plan. Vinterens strømkrise har tydelig vist at vi trenger mer kraftproduksjon i Norge. Kjernekraft som utslippsfri og stabil strømproduksjon er den mest naturlige neste skrittet for elektrifiseringen av Norge, sier han videre.

Norge må produsere selv

Solås mener staten må legge til rette for at ny energiproduksjon i Norge gjøres ved kjernekraft, særlig med thorium.

– Norge har store forekomster av Thorium og gode forutsetninger for avansert forskning. Det finnes ingen grunn til at Norge ikke skal være ledende på utvikling av trygge og effektive Thorium-kraftverk.

Solås trekker fram strømkrisen, energisituasjonen i Europa og avhengigheten av russisk gass som noe som har aktualisert debatten om kjernekraft.

– Norge og Europa vil trenge mer elektrisitet i tiden fremover, og den må vi produsere selv. Demokratiske land kan ikke gjøre seg sårbare ved å være avhengig av energi fra bandittstater som Russland.

Han ønsker også å løfte debatten om kjernekraft lokalt i Oslo.

Forslaget peker på kommunens mulighet gjennom sin heleide kraftprodusent Hafslund Eco, som er Norges nest største kraftprodusent.

– Oslo må bruke sitt eierskap til å inkludere kjernekraft og thorium i Hafslund Ecos innovasjonsinvesteringer. Hvis mine bystyrekolleger som stadig sier de er opptatt av «det grønne skiftet» faktisk er det, regner jeg med bred støtte, sier Lars Petter Solås (FrP).

Resolusjonen:

  • Oslo FrP oppfordrer stortingsgruppen til å legge til rette for at ny energiproduksjon i Norge kan gjøres ved kjernekraft, særlig med thorium.
  • Oslo FrP oppfordrer stortingsgruppen til å jobbe for å styrke den objektive informasjonen om kjernekraft for å avlive myter og ubegrunnet frykt.
  • Oslo FrP ber bystyregruppen arbeide for at Oslo kommunene bruker sitt eierskap til å inkludere kjernekraft og thorium i Hafslund Ecos innovasjonsinvesteringer.