Det var NRK som meldte dette først.

Under et styremøte tirsdag kveld ble det vedtatt at forhandlingsutvalget får fullmakt til å gå i samtaler med de andre borgerlige partiene, for å se om det er grunnlag for samarbeid.

Vedtaket lyder:

«Oslo Frp mener det er et godt politisk grunnlag for å finne felles løsninger på ikke-sosialistisk side.

Vi tror på dialog og samarbeid og tror ikke det kommer noe godt ut av en konkurranse om hvem som snakker minst med hvem.»

Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i en e-post i Avisa Oslo at han er glad for at Fremskrittspartiet har snudd.

– Jeg er glad for at Fremskrittspartiet ønsker samtaler om en politisk samarbeidsavtale og bidra til et politisk skifte med en ny kurs for Oslo slik velgerne har bedt om. Jeg har respekt for at de hadde behov for en grundig intern diskusjon. Jeg ser nå fram til å starte forhandlinger med dem og Krf om en samarbeidsavtale, som sikrer alle de borgerlige partiene politiske gjennomslag, skriver han tirsdag kveld.

Skal være løsningsorientert

Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke sier til Avisa Oslo at de er klare for å gå i samtaler med Frp.

– Vi har jo invitert dem til samtaler om en samarbeidsavtale, nå sier de at de vil det, og det er veldig bra. Vi skal gå inn i det rommet konstruktive og løsningsorienterte, sier Bjercke.

Han ønsker ikke å spekulere i hva innholdet i samtalene blir før de er i gang.

– Vi får se om vi klarer å finne en felles enighet. På mange områder er det grunnlag for det, og på andre er avstanden større, men det er vi jo alle klar over. Først er jeg interessert i å høre hva de ønsker og ser for seg, men jeg vil ikke forskuttere innholdet i samtalene før vi er i gang.

Saken oppdateres!