Hoyer skulle hjelpe en livløs person i sjøen ved Sørenga i juli 2018 da han traff en undersjøisk voll og pådro seg et komplisert ankelbrudd.

Han har tidligere fortalt om sin historie til Avisa Oslo:

I 2022 gikk han til sak mot kommunen, men tapte i tingretten.

Saken ble anket til lagmannsretten. Henning Hoyer døde 1. februar i år, like før saken i lagmannsretten startet, melder Aftenposten.

Nå er saken avgjort, og en enstemmig Borgarting lagmannsrett er tydelig på at Oslo kommune er erstatningsansvarlig etter det som skjedde.

Retten begrunner det med at den undersjøiske vollen på stedet er menneskeskapt, og mener kommunen hadde plikt til å sørge for at faren ble varslet tydeligere.

Kommunen vil ikke kommentere dommen direkte overfor Aftenposten.

– Vi vil nå gjennomgå dommen og vil herunder vurdere avgjørelsen sammen med vår advokat. Spørsmålet om dommen skal ankes vil også bli vurdert, sier Oslo kommune ved Arve Rosland til avisen.

Flere ulykker

Tre år etter dødsulykken ble MMA-utøveren Geir Kåre Nyland (29) lam fra brystet og ned etter nok en stupeulykke i samme område. Han stevnet Oslo kommune etter ulykken, og i 2023 vant han søksmålet som skulle fastsette om kommunen er erstatningsansvarlig.

Dommen ble anket av Oslo kommune.

Les også

Drømmen som brast: – Jeg var på et sted i livet der alt falt på plass