«Dagens sendinger på NRK Oslo og Viken framstår i kontrast som en slags «Viken rundt»-sending med liten relevans for de snart 700 000 innbyggerne i Oslo».

Det er noe av innholdet i et brev som ble sendt til NRK Marienlyst torsdag.

Brevet er signert av samtlige gruppeledere i Oslo-politikken, som tar et oppgjør med NRKs dekning av Oslo.

– Blitt dårligere

De mener statskanalen over tid ikke har hatt en god nok dekning av Oslo-politikken.

Saken ble først omtalt av Dagbladet.

«Dessverre har vi merket oss at dekningen har blitt dårligere for Oslo, spesielt hva gjelder den journalistiske dekningen av Oslopolitikken, der NRK Østlandssendingen tidligere var en svært god kilde til nyheter om hovedstadens politiske liv», står det i brevet til NRK, som Avisa Oslo har fått tilgang til.

«Vi Oslopolitikere ønsker å bli sett i kortene og ønsker NRKs journalister hjertelig velkommen til å stille oss kritiske spørsmål om hvordan Oslo kommune styres», står det videre i brevet.

– Jeg har lenge irritert meg over NRKs dårligere og dårligere dekning av Oslo-saker generelt og Oslo-politikk spesielt, forklarer Hallstein Bjercke (Venstre) overfor Dagbladet.

Brevet er signert av samtlige gruppeledere i Oslos bystyre: Hallstein Bjercke (Venstre), Siavash Mobasheri (Rødt), Ola Wolff Elvevold (SV), Andreas Halse (Ap), Eivind Trædal (MDG), Morten Edvardsen (Sp), Karoline Grosås Nordbø (KrF), Anne Haabeth Rygg (H), Camilla Wilhelmsen (FrP) og Cecilie Lyngby (FP).

– Ikke enig

Distriktsredaktør i NRK Oslo og Viken, Chris Carlsen, er ikke enig i kritikken mot statskanalen.

– Vi er ikke enig i at vi dekker Oslo-politikken dårligere nå enn før. Men som et ledd i «Se innenfra»-satsingen har vi vridd fokus mer over på de berørte, de som bor i byen og hvordan de politiske vedtakene preger livet deres. Det betyr ikke at vi ikke ser politikerne i kortene. Tvert imot, sier Carlsen til Dagbladet.