En oslomann (50) er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 40-årene – også hun fra Oslo – ble funnet død i Askim natt til tirsdag.

Onsdag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling i Follo og Nordre Østfold tingrett. Politiet ønsket å fengsle ham, men fikk ikke medhold i retten.

I rettsmøtet forklarte han at kvinnen hadde hoppet ut av bilen i høy hastighet, skriver VG.

Siktede: Hoppet ut av bilen

Opplysningene fremkommer av fengslingskjennelsen som ble avsagt i tingretten onsdag.

Her forklarte mannen at han la henne inn i bilen etter at hun hadde hoppet ut. Han var imidlertid tom for strøm på mobilen og kjørte derfor så fort han kunne mot nærmeste sykehus.

Da han kom til Askim, fikk han stanset en annen en bil. Sjåføren av bilen kontaktet ambulanse, mens mannen selv forsøkte å gjennomføre hjerte- og lungeredning på kvinnen, har han forklart.

«Retten kan etter dette ikke se at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har uaktsomt forvoldt NNs (avdødes navn, journ.anm.) død slik som straffeloven § 281 forutsetter», heter det i kjennelsen fra Follo og Nordre Østfold tingrett.

Anket løslatelse

Påtalemyndigheten har anket tingrettens beslutning om å løslate mannen. De krevde samtidig såkalt oppsettende virkning, slik at mannen blir sittende i varetekt til ankespørsmålet er avgjort, opplyser politiadvokat Ole Friestad i Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Oslomannen nekter straffskyld for siktelsen, opplyser hans forsvarer Marianne Darre-Næss til samme avis.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har slått fast at kvinnen var påført skader som tilsier at hun kan ha vært i kontakt med en bil eller lignende. Kvinnen ble funnet død inne i bilen i Askim, skriver Smaalenenes Avis.

Den endelige dødsårsaken er imidlertid ikke fastlagt, fremkommer det av tingrettens kjennelse.