Det var store ansamlinger av ungdom på enkelte steder i Oslo by lørdag kveld. Det meldte politiet på Twitter like over midnatt.

På St. Hanshaugen var det opp mot 1000 ungdommer ute, og rundt 250 samlet seg på Huk på Bygdøy.

Politiet kan opplyste fredag kveld at få benyttet munnbind og at avstand til hverandre var vanskelig.

– Dette er urovekkende med tanke på smittevern. Vi gir råd og veiledning, og oppfordrer folk til å ta hensyn og ansvar, skrev politiet.

Natt til lørdag beskriver imidlertid operasjonsleder Gjermund Stokkli at det hadde roet seg betraktelig.

– Ifølge våre patruljer var det opp mot 1.000 ungdommer i parken på St. Hanshaugen. Alle var ikke på samme sted, og det roet seg i god tid før midnatt, og det er ikke kommet meldinger om bråk, forteller Stokkli til NTB.

Også på Huk roet situasjonen seg før midnatt.

– Vi hadde et par patruljer på stedet som informerte om at folk måtte holde avstand, noe som ble etterkommet, sier operasjonslederen.

«Dagen derpå»

På det som vanligvis er er uteserveringsområdene i St. Hanshaugen park, er det tydelig at folk har tatt seg til rette søndag formiddag.

Se bildeserie her:

Bildeserie

Slik så det ut «dagen derpå»

Søppel på uteserveringsområdet er imidlertid ikke noe nytt og har vært omdiskutert tidligere, blant annet i denne saken.

Anmeldte 28

Politiet i Oslo har anmeldt 28 personer for brudd på smittevernregler etter fester fire ulike steder i sentrum natt til søndag.

– Vi har hatt 26 loggførte oppdrag om forstyrrelse av natteroen, det er like mange oppdrag som natt til lørdag. I natt endte fire av oppdragene med anmeldelse av til sammen 28 personer, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

I Oslo er det for tiden ikke lov å ha mer enn to gjester i private hjem, og alle serveringssteder er stengt.

Natt til lørdag ble 30 personer anmeldt for brudd på smittevernreglene i forbindelse med fester i private hjem i Oslo.