På Vitusapotek.no kan man se at det er tomt for medisinske munnbind på nettlageret.

I tillegg er over 40 av apotekene til selskapet i Oslo også tomme. Tallene inkluderer både Vitusapotek og Ditt apotek.

– Noen apotek, samt nettapoteket har vært utsolgt i korte perioder, sier pressetalsperson NMD/Vitusapotek, Ann Brita Grøndahl.

Ifølge nettsiden har ti av apotekene deres i Oslo medisinske munnbind. Blant annet Vitusapotek på Grønland Basar, Nationaltheatret og Ensjø Torg, samt Ditt Apotek Rådhuset.

– Det er veldig stor etterspørsel etter munnbind i mange apotek nå, sier Grøndahl.

Men pressetalspersonen understreker at de får inn munnbind fortløpende.

– Vi får ukentlig store leveranser fra leverandørene, og munnbind er på vei til Vitusapotek i hele landet, forsikrer hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Eksepsjonell økning

Apotek 1 merker også økningen.

– Salget av munnbind har økt eksepsjonelt siden de nye koronaanbefalingene kom. Hvis man ser på hele måneder, firedoblet salget seg fra oktober til november, sier kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Ofstad.

Hun sier at de fleste apotekene har munnbind tilgjengelig.

– Foreløpig får vi gode forsyninger. Det kan hende at enkeltapotek er utsolgt, men vi jobber med å fylle hyllene fortløpende, sier hun.

Ikke en mangelsituasjon

Også Boots-apotekene sier at de per dags dato har mange munnbind.

– De aller fleste apotekene våre i Oslo har munnbind av en eller annen variant. Vi har også ganske mange på lageret sentralt, så hvis noen midlertidig går tom, får vi sendt forsyninger fra sentrallageret kjapt. Så jeg kan ikke se at det er en generell mangelsituasjon, sier Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Norge.