Mandag kveld brant det i kontordelen av Den Evangelisk Lutherske Frikirke på Bislett.

Politiet meldte om åpne flammer, og deler av Pilestredet ble stengt under slukningsarbeidet. Alle som var til stede kom seg raskt ut av bygningen, og ingen ble skadd i hendelsen.

Ingen skadde

– Det gikk bedre enn vi fryktet. Man vet aldri hvordan en brann kan gå, men det var ingen personskader og brannen ble slokket relativt raskt, forteller pastor og daglig leder Gunnar Johnsen.

Brannen oppsto rundt klokken 18.00, og det var derfor få personer til stede i bygningen, opplyser Johnsen.

En person skal ha vært i delen av bygningen hvor brannen oppsto, og kom seg raskt ut sammen med en håndfull andre personer som var i kirken.

Mye røyk

Frikirken består av to deler, en eldre del med selve kirkerommet, og en kontordel fra 80-tallet. Det var i kontordelen, på et lite kjøkken i øverste etasje, at brannen skal ha oppstått.

– Det var en del røykutvikling, men brannvesenet kom seg inn og fikk stanset spredningen av brannen raskt. Det ser også ut til at vannskadene er begrenset. Men det var mye røyk i bygningen, og lokalet hvor brannen oppsto er totalskadd, opplyser Johnsen.

Tirsdag skal poltieit inn å gjøre rutinemessige undersøkelser av huset og saken. Deretter vil et forsikringsselskap vurdere skadene. Det er foreløpig for tidlig for Johnsen å si noe om skadeomfanget, eller bakgrunnen for brannen.

Enn så lenge holder kirken stengt.

– Store deler av huset er uskadd, og sannsynligvis må det bare luftes godt ut. Det er vanskelig å si når vi kan være tilbake. De som har kontorer her, har hjemmekontor fremover, og vi holder stengt i dag, sier Johnsen.

Det betyr at leietakerne ikke får brukt lokalet tirsdag. Pastoren tror likevel de skal kunne åpne opp igjen alt utenom kontorlokalene relativt raskt.