– Politiet fikk melding om et mulig innbrudd på stedet, hvor en person ble observert på taket og prøvde å komme seg inn gjennom et vindu i fjerde etasje. Etter hvert kom han seg inn dette vinduet.

Det forteller politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, til Avisa Oslo.

Politiet kom i kontakt med personen fra bakken, da mannen ble observert i Drosjehuset.

– Da politiet kom på stedet klatra han ut av vinduet, og falt ned, sier Bjelland.

  • Sett noe? Tips oss på tips@ao.no

Falt fra fjerde etasje

Politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth opplyser at fallet skjedde fra fjerde etasje.

– Vedkommende forsøkte på et tidspunkt å komme seg ut av et vindu. Da ble personen hengende ut av vinduet, mistet taket og falt ned på bakken, sier Engeseth.

Situasjonen ser alvorlig ut, ifølge politiet.

Mannen er nå kjørt til sykehus og betegnes som alvorlig skadd.

På et tidspunkt har mannen vært inne i bygget, som er de såkalte Drosjehuset, men ingen andre skal være skadd.

Spesialenheten varslet

Krimleder Yvonne Bjertnæs ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til NRK at Spesialenheten for politisaker rutinemessig er varslet, med tanke på omstendigheter og skadeomfanget i saken.

På spørsmål fra VG om varslingen har noe med hvordan politiet har utført oppdraget, eller kun en rutinemessig varsling, svarer Bjertnæs:

– Det er en rutinemessig varsling. Vi var på stedet etter melding om et innbrudd, og så får oppdraget en slik utgang. Da er det bare helt naturlig at vi varsler Spesialenheten, sier krimlederen til avisa.

Mandag morgen får Avisa Oslo opplyst ved Kriminalvakten at mannen fortsatt ligger på sykehus, og at tilstanden er den samme.