Brannvesenet ble varslet via en automatisk brannalarm klokka 10:08, søndag formiddag.

– Vi rykket ut med to biler, men rett før kom fram, varslet en innringer om at det var røyk fra en leilighet. Vi tok oss inn, og konstaterte at det hadde vært en brann. Mesteparten var slokket av sprinkleranlegget, opplyser vaktkommandør i 110-sentralen, Eirik Sundt Fredriksen.

Han opplyser at de hentet ut én person fra leiligheten. Politiet opplyste halv elleve på Twitter at personen hadde fått brannskader, men var bevisst.

Klokken 12:41 skriver politiet på Twitter at personen er kjørt til sykehus.

– Brannvesenet er ferdig på stedet. Politiet oppretter sak.

Skryter av de ansatte

Utrykningsleder i Oslo brann- og redningsetat, Kjetil Riise, opplyser at det brant i en utleieleilighet til eldre, som eies av Boligbygg.

Riise skryter av de ansatte på stedet.

– De var flinke, dem som jobba her. De viste oss rett sted med en gang. Heldigvis finnes det også et varslingsanlegg på adressen, som gjorde at vi ble varslet tidlig, og et sprinkleranlegg som funket, sier han.

Han kjenner ikke til årsaken til brannen, men opplyser at den var på kjøkkenet.

Ble evakuert

Alle i bygget ble evakuert, ifølge politiet.

– Vil andre beboere bli påvirket av det som har skjedd de neste timene?

– Jeg har ikke helt oversikt over røykspredninger, men det har gått en del vann, så vi har en restverdirednings-bil. Den skal begrense de sekundære skadene, som følge av vann og røyk, svarer vaktkommandør i 110-sentralen, Eirik Sundt Fredriksen.

Klokken 10:22 meldte 110-sentralen at de hadde kontroll på brannen. Politiet utfører nå undersøkelser på stedet.

Les også

Da tragedien rammet både Eli og Trond, var kjærligheten det som fikk dem til å se fremover: – Alle burde ha en kjæreste når livet går i svart