Like før klokken 16.30 onsdag ettermiddag meldte politiet at de hadde en del ressurser i søk i området Pilestredet/nedre del av Bislett, etter en trusselsituasjon med øks.

Det var ingen meldinger om noen skadde.

– Det er ikke meldinger om noen skadde, og usikkert hvorvidt det er en eller flere fornærmet, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til Avisa Oslo klokken 16.30.

Tatt på fersken

I en oppdatering klokken 16.45 meldte politiet at hendelsen hadde utspring i forsøk på tyveri av sykkel, der gjerningspersonen var blitt oppdaget.

– Han opptrådte deretter truende og var i besittelse av en øks. Vi har gode bilder av gjerningspersonen og regner med å kunne identifisere vedkommende, skrev de på Twitter.

Ba folk trekke unna

En snau time senere oppga politiet at de befant seg på en adresse i sentrum der mistenkte var blitt lokalisert.

– Vi har dialog for å få mistenkte til å overgi seg til politiet, meldte de på Twitter klokken 18.25.

De ba personer i nærområdet om å ikke oppsøke eller samle seg ved adressen, men heller trekke unna.

– Vi ønsker ikke hinder på stedet. Det er hovedgrunnen til at vi ber folk trekke unna, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til Avisa Oslo klokken 18.30.

Gjerningspersonen er en mann i sutten av 40-årene. Vedkommende er kjent for politiet fra før av, ifølge operasjonslederen.

Like før klokken 19.00 meldte politiet at de hadde kontroll på gjerningspersonen og at vedkommende var pågrepet.

Kastet bensin på politiet

AO møtte innsatsleder Svein Arild Jørundland på stedet.

– Vi har hatt en hendelse hvor en kar har løpt etter en annen kar med øks. Han klarte vi å lokalisere til en leilighet i gata her bak oss, oppsummerer han til Avisa Oslo og fortsetter:

– Da vi skulle ta kontakt med leiligheten kastet han bensin på politiet. Vi visste at han hadde en del bensin i leiligheten. Vi har derfor vært veldig forsiktig med tilnærmingen til leiligheten, fordi det var fare for at han kunne tenne på.

Politiet brukte omtrent to timer på å pågripe gjerningspersonen.

– Det var av den enkle grunn at vi ikke visste helt hva han hadde i leiligheten utover bensin. Det var derfor brannvesenet også var på stedet, fastslår han.

Klokken 19:36 melder politiet at Welhavens gate er gjenåpnet og at trafikk og trikk kjører som normalt.