Vålerenga – Molde 1–2

Allerede etter 10 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Amor Layouni rykket nydelig forbi på sin høyreside, og på bakre stolpe var Torgeir Børven høyest og sterk og nikket inn 1–0.

Molde hadde ballen i mesteparten av 1. omgang, men Vålerenga forsvarte seg mesterlig og oppofrende. De kongeblå kunne derfor gå i garderoben med en 1-0-ledelse.

Innledningsvis i 2. omgang yppet Vålerenga seg stadig oftere, anført av en strålende høyreside med Amor Layouni og Henrik Bjørdal, som vikarierte på høyreback. Bjørdal reddet også Vålerenga etter en drøy time spill, da han kastet seg inn og blokkerte Fofanas avslutning mot tomt bur etter at spissen hadde rundet Sjøeng.

Se intervju etter kampen:

Molde snudde

Med ti minutter igjen så det ut til at Moldes rekke med 16 (!) strake seiere skulle få sin ende på Oslo Øst, men i løpet av to minutter snudde alt. Først tapte Strandberg en duell mot Eriksen i feltet som fikk headet ned til Brynhildsen, og på fem meter kunne nevnte Brynhildsen enkelt heade inn 1–1.

To minutter senere var Fofana på løpetur, før Bjørdal noe klønete hektet spissen. Straffespark, som Fofana selv sikkert ekspederte i nettet. Kampen var snudd.

Flere mål ble det ikke, og dermed gikk VIF på et surt 1-2-tap i årets siste seriekamp. Dermed ender Vålerenga årets sesong på en 6. plass.

Slik vurderer Avisa Oslo VIF-spillerne etter kampen mot Molde.

Kampfakta

Vålerengas lag: Magnus Sjøeng, Henrik Bjørdal, Brynjar Ingi Bjarnason, Stefan Strandberg, Petter Strand, Odin Thiago Holm, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui, Amor Layouni, Torgeir Børven, Jacob Dicko Eng

Bytter:

60 min: Jacob Dicko Eng ut, Tobias Christensen inn

70 min: Torgeir Børven ut, Henrik Udahl inn

90 min: Fredrik Oldrup Jensen ut, Simen Juklerød inn

Mål:

11 min: 1-0, Torgeir Børven

80 min: 1-1, Ola Brynhildsen

83 min: 1-2, Datro Fofana