Politiet og brannvesenet rykket søndag ettermiddag ut til Thorvald Meyers gate 11, der flere veggplater hadde løsnet på grunn av kraftig vind.

– Vinden tok tak i fasadeplatene, sier Guttorm Normann (62), driftsansvarlig i Ragde eiendom som eier bygget.

Det var dumt, for vi hadde en idé om å fikse denne fasaden her, men så ble bygget plutselig gult. Da måtte vi revurdere alt. Vi hadde ikke kommet lengre enn til planleggingsstadiet nå, før det blåste ned, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)


Normann satt nede i et fyrrom og lagde adgangskort da han fikk en tekstmelding fra malerne om at veggplater hadde blåst ned rundt klokken 13.15.

– Heldigvis gikk det bra med både folk og biler, alt har falt ned mellom byggene. Det var bra at håndverkerne sa fra så fort, så vi fikk sperret av og ringt brannvesenet og alt dette.

Ifølge Normann skrudde brannvesenet fast den ene platen. Én av platene som har blåst ned, ligger i trappen mellom to av byggene.

(Saken fortsetter under bildet)

Hva gjelder de andre fasadeplatene, forteller Normann at brannvesenet ikke kunne se noen av dem på taket.

– Så de ligger nok på noen av de andre takene. Ellers så skal jeg rundt på andre siden av bygget i løpet av kort tid og se der. Men jeg måtte sperre av området først, etter pålegg fra politiet, sier Normann.

– Synes du det er guffent at det muligens ligger løse fasadeplater her i området?

– Ja. Men de er tunge, så de blir nok liggende – hvis de nå ligger flatt, håper han.

Flere meldinger

Søndag formiddag har politiet mottatt flere meldinger om løse gjenstander på avveie

– Vi har fått inn tre meldinger på kort tid. Tidligere i formiddag har fikk vi inn flere meldinger. Sentrum skiller seg faktisk ut, men det er nok fordi det også er flest stillaser, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

– Foreløpig har dette ikke medført alvorlig skade på bygninger eller personer, skriver politiet på Twitter.

Brann- og redningsetaten var raskt på Thorvald Meyers gate 11 med stigebil for å sikre veggplatene.

Ifølge Nordmann nådde imidlertid ikke stigebilen til brannvesenet hundre prosent opp til fasadeplatene. Han vil derfor bruke ettermiddagen på å få tak i en lift som når høyt nok opp.

– Nå håper jeg at vi får tak i en høyere lift så vi får sikret de resterende platene bedre, sier han til AO.