– Inntil situasjonen er 100 prosent avklart får vi nabohjelp fra omkringliggende politidistrikter, sier operasjonsleder Tore Solberg til Avisa Oslo.

Avisa Oslos fotograf påtraff to politibiler på E18 mellom Asker og Liertoppen, én vanlig og én sivil. Betjentene på stedet bekreftet at de bisto politiet i Oslo, men ville ikke utdype.

Oslo politidistrikt bekrefter imidlertid at dette er i forbindelse med hendelsen i Oslo, der en mann ble skutt av politiet på Bislett i Oslo.

– De har ingen aktiv rolle i oppdraget. Akkurat nå har vi ikke behov for hjelp, men vi har ikke tatt en beslutning på om situasjonen er helt avklart ennå, sier Solberg.

VG skriver at det er besluttet midlertidig bevæåning av politiet over hele landet etter skytingen.

– På bakgrunn av den alvorlige hendelsen i Oslo sentrum har Politidirektoratet beordret midlertidig bevæpning av politiet over hele landet inntil situasjonen er mer avklart, opplyser politidirektoratet ifølge VG.

Mann skutt av politiet

Det var tirsdag morgen det ble klart at en mann hadde blitt skutt av politiet. Flere øyenvitner og videoer av hendelsen viser at en barbent mann i bar overkropp blir påkjørt og senere skutt av politiet i Thereses gate på Bislett.

Mannen skal ha jaget etter en kvinne da politiet grep inn i situasjonen. Politiet bekrefter også at en betjent er skadet, men ikke kritisk, etter at mannen forsøkte å ta seg inn i politibilen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.57.