Politiet meldte klokken 04.36 torsdag morgen at nødetatene var på vei til Ullevål sykehus i forbindelse med brann i et bygg. På stedet ble det raskt bekreftet kraftig brann i Lønnebakken Kanvas- og Veslefrikk Kanvas-barnehage ved Ullevål sykehus

– Politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker bredt. Det er allerede gjennomført flere vitneavhør og foretatt kriminaltekniske undersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet arbeider videre med å kartlegge brannforløpet, herunder hvor brannen startet og hvordan den utviklet seg.

– En av hypotesene politiet jobber ut ifra er at brannen er påsatt, sier påtaleansvarlig Kamilla Sandvik Forsdahl.

– Det er for tidlig å si om denne brannen har noen sammenheng med andre branner i senere tid. Det er noe politiet vil undersøke, skriver de i pressemeldingen.

Politiet ønsker tips i saken. Dersom publikum har observert noe i nærheten av barnehagen i løpet av natten/morgentimene som de tenker er av interesse for saken bes de ta kontakt med politiet.

– Send inn tips via nettportalen vår eller ring tlf. 02800, skriver de.

Barnehagene det har brent i ligger i nordenden av sykehusområdet. De blå feltene i kartet viser byggene som har brent ned. Bygningene som er merket i rødt er berget.

Rundt 07.20 sier innsatsleder i OBRE, Jørgen Lie, at de har klart å redde en del, men at to avdelinger på barnehagen er totalskadd.

– Vi har båret ut en del verdier i samråd med driver av barnehagen, sier Lie.

Lie sier at de var heldig med vindretningen natt til tirsdag, som gjorde at de klarte å sette begrensninger.

– Brannen sprede seg på et tidspunkt til en låve som ligger i bakkant, og man fryktet at den skulle spre seg videre opp til Ullevål hageby, men det klarte vi å forhindre.

Bildeserie

Slik ser det ut etter brannen i barnehagene

Det var fullstendig overtenning i cirka 500 kvadratmeter da brannvesenet ankom, forteller han.

– En brannmann er sendt til legevakt for sjekk etter strålevarme, men ikke noe farlig. Det var veldig varmt her i starten.

Underveis i slukningsarbeidet hadde brannvesenet over 15 biler på stedet. Mannskapene jobbet iherdig med å hindre spredning. Samtidig ble det forberedt evakuering dersom man skulle komme til at det ble aktuelt.

Selve barnehagen er delt opp i fem avdelinger, og minst to av midtdelene skal være overtent, skriver NRK. Brannmannskapene håper å kunne berge tre avdelinger, henholdsvis på nord- og sørsiden av bygget.

– De som er berørt av dette må ta kontakt med barnehagene sine, så vil de sikkert varsle barn og foreldre som har tilknytning, sier Lie.

To barnehager ved Ullevål sykehus er ute av drift som følge av brannen natt til tirsdag. Ullevål sykehus har satt krisestab.