«La oss holde det viktigste julebordet i år».

Slik beskriver daglig leder Samir Sharma tanken som slo ham etter å ha sett hvordan juletiden også kan være en vanskelig tid for mange – spesielt nå som alt er blitt dyrere.

– Jeg er familiefar selv så det slår meg ekstra hardt at det er mennesker der ut som går og føler på dette. Julen skal egentlig ikke være forbundet med mørke tanker, sier Sharma til Avisa Oslo.

Gjennom ettermiddagen og kvelden på fredag håper de å kunne servere opp mot 500 gjester en fireretters spiseopplevelse.

Sharma utdyper at julemiddagen er en måte for dem å gi tilbake til byen på, etter at folk har trykket den indiske restauranten til sitt bryst.

– Vi har gjort det veldig bra og alle her er ekstremt takknemlige for det vi har fått til som team. Mitt team er veldig sjenerøse og vi ønsker å gi noe tilbake. Som Oslo-gutt synes jeg det også er en veldig fin måte å gi noe tilbake til folk i byen på.

Les også

Småbarnsfaren Samir sa ja til å pantsatte hjemmet sitt for å åpne Der Peppern Gror – men han hadde et problem

– Investering i godhet

Restauranten på Rådhusplassen er nummer to på listen over de mest populære Oslo-restaurantene på reisetjenesten Tripadvisor.

Sharma ønsker ikke å tenke på den økonomiske kostnaden ved å servere gratis måltider en hel dag.

– Det er en investering i godhet. Det er ikke noen alternative kostnader her, det er alternativ vinst. Vi hadde sikkert hatt fullt hus i morgen i ordinær drift, men spørsmålet vi må stille oss: Hva er kostnaden ved å ikke gjøre det? Verdien som ligger i at menneskene i morgen får en god opplevelse er langt høyere enn omsetningen vi hadde tapt, reflekterer den daglige lederen.


Kan bestille bord

Tidligere har de hatt lignende arrangementer for asylsøkere, men dette er første gang de åpner dørene for et slikt gratisarrangement i anledning jula. De samarbeider med flere aktører som tar med seg folk som vil spise.

– Som mye annet har vi bare hoppet ut i det. Planen var å avtale med Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen og Blå Kors og vi vet hvor mange personer som kommer med dem. Vi har fortsatt mye mer plass, forteller Sharma.

Han forteller at folk kan bestille bord på nettsiden deres, eller på e-postadressen post@derpepperngror.no.

Restauranten oppfordrer til at det folk som trenger en slik opplevelse som bestiller bord. De håper også at institusjoner, foreninger eller organisasjoner kan bestille bord på vegne av deres brukere som kan trenge det. Aktører som bestiller på vegne av flere bør gjøre det på e-post.

– Vi vil ikke at folk skal stå i kø, så det er best å reservere slik at man vet at man får plass. Men hos oss er det hjerterom så det holder, påpeker han.

Dessert fra svigermor

– Hva står på menyen?

– Det blir fireretters med våre bestselgere. Det blir ikke pinnekjøtt eller ribbe, men det har vi fått tilbakemelding om at er litt fint og annerledes. Svigermor fikser dessert! Hun gjør en indisk fusion mellom indisk risengrynsgrøt og norsk riskrem.

Han avslutter optimistisk.

– Til familier der ute: vær så snill og ta med «kidsa». Ingenting ville gitt oss mer glede.