Arkitekturprisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen og byutviklingsutvalgets leder James Stove Lorentzen torsdag 13. oktober.

Avisa Oslo har tidligere skrevet om bygget i forbindelse med at prosjektet «Pressens hus» mottok Oslo Arkitektforenings arkitekturpris for 2022.

I begrunnelsen for at bygningen nå mottar Oslo bys arkitekturpris heter det:

«Prosjektet Pressens hus treffer godt på alle kvalitetskriteriene for fremragende arkitektur, men det er også til syvende og sist et utrolig vakkert og rikt arkitektonisk verk. Og det er det vi ønsker å hylle i prosjektene vi trekker frem – arkitektur som er bærekraftig og innovativ òg som klarer å tilføre byen noe stort både estetisk, funksjonelt og kulturelt», står det blant annet begrunnelsen.

Pris: 50 000 kroner

Arkitektene bak Pressens hus, Atelier Oslo og Kima arkitektur har lagt vekt på miljøvennlige løsninger. Arkitektene var også ansvarlig for interiøret i Sentralen og for Gyldendalhuset.

Prisen består av 50 000 kroner, i tillegg til diplom og en plakett som festes på byggverket.

«Årets tre finalister er alle eksempler på bygg som fremmer nyskapende og fremtidsrettet arkitektur», sier byutviklingsutvalgets leder James Stove Lorentzen.

Munchmuseet og Ruseløkka skole fikk hedrende omtale.

Det er Rådet for byarkitektur som nominerer kandidater til pris og hedrende omtale. Oslo bystyres byutviklingsutvalg gir deretter sin innstilling til forretningsutvalget i Oslo kommune. Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen. De nominerte presenteres i en utstilling som kan sees på Anne Cath. Vestlys plass til og med 31. oktober.