Ifølge en pressemelding har Oslo politidistrikt i dag sendt forslag om tiltalebeslutning mot Zaniar Matapour til Oslo statsadvokatembeter, etter skytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022.

Matapour er nå siktet for å ha begått en grov terrorhandling, jf. straffeloven § 132. Det er riksadvokaten som skal ta stilling til om det skal reises tiltale, og i så fall hvordan tiltalen skal utformes.

– Som kjent er Arfan Bhatti begjært utlevert fra Pakistan, og i tillegg er to andre personer siktet i saken. Siktelsene mot disse personene opprettholdes, og det pågår fortsatt aktiv etterforskning av saken mot dem, skriver politiet.

Utleveringsprosessen mot Bhatti i Pakistan er ifølge politiet grundig og har god progresjon, men det er ikke avklart når en eventuell utlevering til Norge kan skje.

– På denne bakgrunn vil statsadvokaten og riksadvokaten vurdere om det bør gjennomføres en separat hovedforhandling mot Matapour, eller om hovedforhandlingen bør vente til etterforskningen mot alle de siktede er avsluttet.