Like etter klokken 23 på kvelden, 12 desember i fjor, var den enslige ansatte på Rosenhoff dagligvare i ferd med å stenge kiosken.

Da skal to menn, bevæpnet med et luftvåpen og et kosteskaft, ha slått til mot kiosken etter det som er beskrevet som «forutgående rekognosering». Den ansatte skal ha blitt truet til å gi fra seg koden på safen, før han ble sperret inne på et bakrom med en stol foran døren.

Fra safen skal ransmennene ha fått med seg i underkant av 200.000 kroner i kontanter, i tillegg til en rekke utenlandske sedler i ulik valør.

– Vil bevise sin uskyld

Nå er tre menn i alderen 23 til 24 år tiltalt i saken – to av dem for å utført selve ranet; tredjemann for å ha medvirket ved å stille bilen sin til disposisjon.

Sistnevnte nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Usama Ahmad.

– Han lå hjemme og sov på tidspunktet for ranet. Han ble pågrepet i senga. Politiet mener at han visste hva de medtiltalte skulle med bilen, men det visste han ikke. Han vil bevise sin uskyld i retten, sier Ahmad.

Den ene mannen som er tiltalt for å begått ranet, erkjenner straffskyld.

– Utover det har jeg ingen kommentar, sier forsvarer Solveig Kristine Høgtun.

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra forsvareren til den tredje mannen, advokat Robina Hussain.

Spanet på av politiet

Det mennene ikke viste da de begikk ranet på Rosenhoff, var at politiet hadde dem under oppsyn. Bakgrunnen var et annet kioskran på Tøyen halvannen uke i forkant, der den ene 24-åringen var mistenkt for å ha stått bak.

Det gjorde at politiet fulgte etter ransmennene fra Rosenhoff og til Hovin, der to av dem ble pågrepet med våpen i bilen. Samtlige av tiltalte ble varetektsfengslet i etterkant av ranet, begrunnet med både bevisforspillelses- og gjentakelsesfare.

Rettssaken mot dem er berammet fra 17. til 27. juni.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, er de godt kjente for oslopolitiet fra tidligere – for blant annet våpensaker, narkotika, vold og ran.

Den tiltalte 24-åringen måtte for øvrig møte i Oslo tingrett 19. januar, etter å ha unnlatt å betale et forelegg på 4000 kroner for å ha oppholdt seg i Osterhaus' gate i sentrum, til tross for at politiet hadde bortvist ham fra området.