– Veien er sperret i begge retninger grunnet bekymring for at deler av veibanen kan rase ut. Det pågår undersøkelser på stedet. Det er uklart hvor lenge veien blir stengt, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Det skal ha skjedd ved Drammensveien 126, i forbindelse med byggearbeider.

Personell fra Sporveien, geoteknikker, brannvesenet og prosjektansvarlig for byggearbeidene er på stedet og foretar vurderinger.

– Vi har redningsavdelingen på plass for å få avklaringer i forhold til sikkerhet, sier vaktkommandør Morten Bergh i brannvesenet til Avisa Oslo.

Han sier at det framstår som veldig udramatisk, men at det dreier seg om utrasing i en byggegropa. Det ligger en høyspentledning i gropa som blir koblet ut.

– Det går buss for trikk mellom Solli og Skøyen. Årsaken til utglidning av masse er fortsatt ikke avklart, melder politiet i 17-tiden.

Politiet melder at det satses på å åpne trikkesporet i 22-tiden. Østgående kjørefelt vil fortsatt være stengt.

Skjedd under grunnarbeider

Det er byggearbeider på stedet i forbindelse med at et større bygge skal opp.

– Det er et prosjekt som holder på å gjøre en større jobb. I den forbindelse er det oppstått en sprekk i bakken der de holder på å spunte og sette byggets fundament. Det går litt høyspent og vannledninger i grunnen her, sier innsatsleder Arve Røtterud.

Han sier at geoteknikere og fagfolk på strøm og vann er på plass og jobber med saken.

– Trikker og busser kan ikke kjøre her nå, og biltrafikken kan ikke gå i retning Olav Kyrres plass. Vi må finne ut hva som er skjedd.

Sporveien: – Trikken mistet strømmen

Først ble det meldt at det var frykt for fundamentet til trikken, men i 16-tiden melder pressekontakt Ina Helen Østby i Sporveien at det er en mast til en kontaktledning som har flyttet på seg på grunn av raset, og gjort at strømmen har blitt borte.

Alle trikkene snur på Solli plass. Trikken mellom Solli og Bekkestua er innstilt inntil videre.

– Vi har mannskaper på stedet som jobber å sikre grunnen og få i gang trafikken, men forventer at det tar noen timer til før det er i orden, sier Østby.

Hun henstiller de reisende til å benytte busstilbudet i området. Reisegarantien til Ruter gjelder.

– Det er bare å beklage overfor de reisende, sier Østby.

Meldingen om hendelsen kom rett før klokka 15.

Vi oppdaterer saken.