Nawaz sikter til et VG-oppslag publisert mandag kveld, hvor Mehl sier hun ikke vil høre på rådene til «Oslo-eksperter», men heller lytte til såkalte vanlige folk.

– Uavhengig av sak er dette en ren populistisk, oslofiendtlig retorikk, sier Nawaz til Avisa Oslo.

Mehl avviser i VG-artikkelen kritikken som er kommet fra fagmiljøene etter regjeringens beslutning om å reversere domstolsreformen. Hun uttalte at «det er et sterkt behov i Norge for å lytte mer til vanlige folk, og mindre til ekspertene.» samt at «en god del sterke fagmiljøer har en ledelse i Oslo, og vi kan ikke bare lytte til dem.»

Når det gjelder den aktuelle saken, mener også Nawaz at Mehl bommer.

– Domstoladministrasjonen holder til i Trondheim, og Stine Sofies-stiftelse som også har kritisert reverseringen holder til på Sørlandet. Reformen har styrket rettssikkerheten til folk, og det er det ikke bare Oslo-eksperter som ser, mener han.

– Fordummende

– Har hun ikke et poeng med å si at man må lytte til fagmiljøer og folk utover de som roper høyest, og gjerne holder til i Oslo?

– Du finner fagmiljøer over hele landet. Sånn skal vi alltid ha det. Men å skjære alle over en kam uten å ha grunnlag for det, det er populistisk retorikk, svare Navaz.

Han sammenligner Mehls utspill med Marit Arnstads (Sp) Twitter-melding fra 2013. Og sparer ikke på kruttet når han utdyper hva han mener om retorikken.

– Senterpartiet lever tydeligvis i en verden hvor det bare er folk som bor på landet som skjønner noe, mens vi som bor i Oslo bare prater tull og ikke skjønner noen ting. Det er utrolig nedlatende og fordummende. Om en realitykjendis hadde sagt det hadde jeg ikke reagert, men når landets justisminister sier det er det noe helt annet, sier Nawaz.

– Det er et spor

Bystyrerepresentant Nawaz mener det er «på høy tid» at Oslo-politikere tar til motmæle til det han mener er en strategisk kommunikasjonsform fra regjeringen.

– Det er et spor. Det er spørsmål om tid hvor lenge man kan tåle den fiendtlige retorikken. Derfor forventer jeg et større opprør fra Oslo-folk, men også fra byrådet. Hvis det fortsetter i dette sporet er jeg ikke i tvil om at det blir hardere fronter mellom by og land. Det er ingen tjent med, spesielt med tanke på krisene vi har vært igjennom i det siste.

Han legger til:

– Jeg er rett og slett lei av dette.

LES OGSÅ: