Et «Gratulerer med dagen!» høres idet Rasmeet Kaur stiger ut av bilen på Rikshospitalets parkeringsplass torsdag. Hun smiler, roper «tusen takk» og går bak bilen for å hente ut en diger pappeske med hjemmelagde indiske retter.

– Jeg ble veldig overrasket. Og jeg ble veldig glad for at noen ville gjøre noe sånt for oss som står her og jobber i telt utenfor Rikshospitalet, sier Nina Dyrnes som er enhetsleder ved pretriage og korona testenhet.

– Hvordan kom du på å gjøre dette?

– Det bare kom fra innsiden, sier Rasmeet Kaur.

– Jeg tenkte at koronaavdelingen jobber veldig hardt. De har mye å gjøre og sikkert ikke tid til å spise en god lunsj hver dag. De gjør en utrolig fin jobb.

Kom til Norge for fem år siden

Nå får tjue ansatte hjemmelaget indisk mat til lunsj bestående av chickpea curry, kylling curry, ris og salat.

– Jeg tenkte at det er en god idé. Jeg tror jeg finner lykke når jeg sprer glede, sier Kaur.

Kaur kom fra India til Norge for fem år siden, og bor i Oslo sammen med familien. Ektemannen Karanjeet Singh jobber innen IT og er svært glad i å lage mat. Kaur selv er tilkallingshjelp i en butikk, men ønsker å jobbe fulltid og søker derfor jobber.

– Hvordan skal du tilbringe resten av bursdagen?

– Jeg skal være sammen med familien og spise middag med dem, sier Kaur.

Får omvisning

Enhetsleder Dyrnes synes Kaurs gest er utrolig hyggelig.

– Så det vi vil gi henne tilbake er at hun skal få en omvisning og får se hva vi jobber med på pretriage og koronatest-området, sier hun.

Pretriage er smittevernvurdering som må gjøres av alle pasienter som skal inn på Oslo universitetssykehus i pandemien.