– Robert har signalisert at han har er på vei ut av politikken. Det er med tungt hjerte at jeg aksepterer det og må planlegge nå for det som kommer, sier byrådsleder Raymond Johansen.

En av de som går inn, er Marthe Scharning Lund. Hun tar over som helsebyråd. Dermed vrakes Robert Steen.

– Robert har vært en fantastisk byråd for Oslo, noe han viste med tydelighet gjennom to år da Oslo var episenter for pandemien i Norge. Robert har vært med meg hele veien, helt siden byrådet gikk på i 2015, sa Johansen videre.

Steen har den siste tiden fått hard kritikk for tilstanden på helsehusene i Oslo. Opposisjonen har varslet en ny runde med høringer om sakene. Steen har også sagt nei til å stå på liste i kommunevalget i høst.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) presenterte endringer i byrådet i Oslo klokken 11.

Næringsbyråden går av

Også byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap) går av.

– Victoria har gjort en fantastisk byråd siden 2019. Hun har en profesjonalitet og gjennomføringsevne som har vært med å forme byen på viktige områder.

– Victoria gjorde det i høst klart at hun ikke ønsket gjenvalg, og ønsket seg et annet liv etter september 2023. Vi har i fellesskap kommet fram til at dette er et godt tidspunkt til å gjennomføre denne typen endring, sier byrådslederen.

– Victoria går nå tilbake til bystyre og jeg er dypt takknemlig for den jobben hun har gjort og ser fram til å jobbe videre med henne i partiet og i bystyret.

Rina Mariann Hansen (Ap) tar over

Det er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, som blir ny byråd for næring og eierskap. Dermed bytter hun altså byrådspost. Usman Mushtaq (33) overtar hennes post.

– Rina Mariann Hansen er en all arounder som behersker mange politiske områder, sa Raymond Johansen.

– Jeg er også utrolig glad for å få Usman Mushtaq med på laget. Usman er alt Oslo trenger. Stovner-gutten som ble lege, studerte økonomi, kjenner Oslos styrker og utfordringer fra innsiden og kan se byen utenfra, sa byrådsleder Raymond Johansen under torsdagens pressekonferanse.


Byrådet i Oslo består av representanter fra Arbeiderpartiet, MDG og SV.

Byrådslederen og de påtroppende byrådene var til stede.

Marthe Scharning Lund, som tar over for Robert Steen, var byråd for næring og eierskap i Oslo i 2019. Den erfarne Ap-politikeren har også vært stabssjef ved byrådslederens kontor, var stortingsvara og er nå styreleder for Oslo havn.