Både på politisk kvarter hos NRK og i et intervju med VG har leder av helse- og omsorgskomiteen Tone Wilhelmsen Trøen fyrt løs mot regjeringens pandemihåndtering.

Hun har blant annet talt opp koronadødsfall, kalt den politiske ledelsen i landet «fraværende og passive» og hevdet at mange savner tidligere helseminister Bent Høie.

I tillegg har Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, rykket ut og etterlyst handling fra byrådet. Overfor VG svarer byrådslederen kraftfullt på kritikken.

– Uttalelsene er oppsiktsvekkende uansvarlige. Ekstremt uansvarlige. Nå må hun tenke seg om og ikke bidra til panikk, sier Johansen til avisen om uttalelsene til Wilhelmsen Trøen.

Han understreker at tiltak må være forholdsmessige, og mener Høyre-toppen bidrar til å drive fram unødvendige tiltak i hovedstaden.

– Vi har, noe som er veldig forståelig, en lettskremt befolkning, etter å ha opplevd mye de siste 21 månedene. Jeg kan ikke stenge ned en by med 700.000 innbyggere bare «for sikkerhets skyld», sier Johansen.

(©NTB)