Det var stor applaus i det Raymond Johansen gikk på scenen på Arbeiderpartiet Oslo sin valgvake like før forhåndstallene ble publisert.

– Nå er det nervepirrende, startet han talen sin.

400 tusen løpesedler

Det er en tydelig stolt byrådsleder som går på scenen.

– Bare hør de tallene her, starter Johansen, før han fortsetter:

– Vi har hatt 100 aktive i valgkampen – frivillige. Det er dere som ved siden av jobb, familie, fritid, og alt annet, har ofret all tid på denne valgkampen.

Deretter presenterer han stolt antall timer langt ned blant de frivillige:

– Vi har banket på 50 tusen dører. Vi har ringt 7000 velgere. Vi har hatt 400 aksjoner. Vi har delt ut 400 tusen løpesedler, sier byrådslederen.

– Jeg er så stolt. Jeg er så ydmyk, og rørt av den fantastiske innsatsen som dere har lagt ned. Dere aner ikke hva det betyr når du har styrt en by i åtte år, sier han.

– Dette kan være avgjørende

Lederen av Oslo Arbeiderparti vurderer at tallene tyder på et borgerlig skifte, men poengterer:

– Tallene viser at det blir en lang natt. Det ligger foreløpig an til et borgerlig flertall, men vi skal telle nå. Vi føler at vi hadde et godt driv mot slutten av valgkampen og vanligvis gjør Arbeiderpartiet det bedre på valgdagen enn ved forhåndsstemmene. Det kan være avgjørende, sier Frode Jacobsen.

– Vi gir ikke opp håpet, avslutter han.

– Ikke nødvendigvis representative

Johansen påpeker at resultatene av forhåndsstemmingen kommer klokken 21:00, men at det ikke er noe en skal stole blindt på.

– De resultatene er ikke nødvendigvis representative. I 2019 og 2015 lå forhåndsstemmene under det endelige resultatet, sier han.

Avslutningsvis, forteller Johansen at han gjør seg klar for noen nervepirrende timer:

– Hold ut. Det kan bli en lang natt. Jeg er optimistisk. Resultatet kan komme om en del timer, men dette skal gå veien, sier han.


HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?