Avisa Oslo skrev nylig om Solveig Wilhelms (34), som står i fare for å miste livsverket sitt etter å ha mottatt et brev fra Bymiljøetaten. 

I brevet kreves det at hun må betale leie for å fortsette å selge mat fra foodtrucken sin på Youngstorget. 

– Det blir over 26.000 kroner i måneden. Dette er helt krise. Jeg mister arbeidsplassen min, uttalte en fortvilet og opprørt Solveig.

Hun har fått stå gratis på plassen siden hun startet opp i fjor vår. Nå gjeninnfører kommunen leiekostnader etter ett års fritak på grunn av koronapandemien. 

En som nå reagerer på at kommunen gjeninnføring innbetalingene, er Hallstein Bjercke, gruppeleder for Venstre i Oslo bystyre: 

– Jeg reagerer kraftig på måten Bymiljøetaten praktiserer utleie til foodtrucks i Oslo på om dagen, sier han til Avisa Oslo. 

Han har lenge engasjert seg for nettopp foodtrucks, og var med på å innføre ordningen i Oslo i 2015.

– Bystyret har vedtatt at man ikke skal ta markedsleie til for leie av gategrunn til foodtrucks, og i saken som bystyret vedtok stipuleres en leie på rundt 40.000 kroner i året som rimelig nivå. 

Han sammenligner pengeinnkrevningen med utleie til festivaler i Oslos parker.

– Barnemusikkfestivalen Miniøya reagerte kraftig på at de ble pålagt å betale såkalt markedsleie i Tøyenparken i fjor, sier han, og slår fast: 

– Jeg forventer nå at byrådet rydder opp, og sørger for at Solveig og andre dyktige gründere fortsatt kan servere kvalitetsgatemat fra vognene sine også i framtida, sier han.