Det melder Dagbladet.

Avisa refererer til Twitter-meldinger operasjonssentralen publiserte søndag i forbindelse med en utrykning i Oslo. Den første meldingen dreide seg om tørrkok, før politiet i en oppfølgende melding rapporterte om et mindre narkotikabeslag gjort i forbindelse med utrykningen i en spesifikk gate.

I politiets egne retningslinjer for kommunikasjon heter det følgende:

«Twittermeldingene bygges slik at de ikke bidrar til å identifisere fornærmede, mistenkte eller pårørende»

I Twitter-tråden under de opprinnelige meldingene reagerer en rekke brukere på at de aktuelle Twitter-meldingene fra politiet bidrar til å identifisere de involverte i den aktuelle hendelsen.

Det gjør også Universitetet i Bergens jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen.

– Det innebærer at mange naboer vil vite hvilken leilighet det er snakk om. Så sier de at de fant narkotika. Da bryter politiet taushetsplikten. Det kan påvirke naboforhold ganske dramatisk, skriver Marthinussen i en SMS til Dagbladet.

Tor Grøttum ved Oslo politidistrikts operasjonssentral avviser på sin side overfor Dagbladet brudd på politiets retningslinjer om å ikke identifisere personer. Samtidig presiserer Oslo-politiet at det må forventes at politiet griper inn overfor andre lovbrudd de oppdager i forbindelse med en utrykning som opprinnelig gjaldt noe annet.

Flere politikere, deriblant stortingspolitikeren Kari Elisabeth Kaski (SV) og Oslo MDGs nestleder Rauand Ismail, kritiserer imidlertid Twitter-meldingene.

– Finn på noe bedre å gjøre, skriver Ismail i Twitter-tråden.